loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınları delirten politikacılar

Kadınları delirten politikacılar
Tarih: 01.08.2014 - 16:14
Kategori: Kadın

Bülent Arınç'ın dünyadaki muadilleri...

“Kadın iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak” sözlerini sarf eden Bülent Arınç’ın sözlerini tartışıyoruz 4 gündür. Biz bu sözlerin ardındaki mantığı çözmeye uğraşalım, dünyadaki bazı politikacılar da benzer cinsiyetçi gaflarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yüzyıldan kalma bir düşünce yapısına sahip olan politikacılar, kadınların sözlerini, yaptıklarını, aile kurma ve kurmama tercihlerini eleştirmeyi kendilerine hak görüyorlar.

Listedeki sözleri bir araya getiren Independent muhabiri Dina Rickman’ın emeğine sağlık diyor, dünya politikacılarının kadınları delirten bazı sözlerini paylaşıyoruz.

1. İngiliz İşçi Partisi milletvekili Austin Mitchell

"İyi bir eş, herkesin içinde efendisine itiraz etmez. İyi bir küçük kız da, politikadan ayrılma sebepleri konusunda yalan söylemez.” (2012)



2. Eski İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi

“İnsanlar Daniela Santanchè’ye oy verebilir çünkü o çok güzel bir hatun.” (2008)

“Kadınlara benimle seks yaparlar mı diye sorulduğunda, yüzde 30’u evet dedi. Geri kalan yüzde 70 ise ‘Ne, efendim?’ diye cevap verdi.” (2011)



3. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy

“(Almanya Şansölyesi) Angela Merkel hem diyetteyim diyor, hem de ikinci peynir tabağını sipariş ediyor.” (2011)



4. Amerikalı Cumhuriyetçi senatör Glenn Grothman

“Para erkekler için daha önemli. Farz edelim, her ikisi de avukat olan bir karı koca var. Adam haftada 50-60 saat çalışıp, her şeyini ortaya koyar ve yılda 200 bin dolar kazanır. Kadın ise işten izin alır, çocuklarını yetiştirmekle uğraşır. Her şeyi çabucak gerçekleştiremez. Bu çift 50 yaşına geldiklerinde, koca yılda 200 bin dolar kazanır ama kadın 40 bin dolar… Burada bir ayrımcılık yok. Her insanın öncelikleri farklıdır.” (2012)



5. Eski Şile başkanı Sebastián Pinera

“Bir politikacı ‘evet’ diyorsa, aslında ‘belki’ demek istiyordur. Eğer ‘belki’ diyorsa, ‘hayır demek istiyordur. ‘Hayır’ diyorsa da, gerçek bir politikacı değildir. Bir hanımefendi ‘hayır’ diyorsa, ‘belki’ demek istiyordur. Eğer ‘belki’ diyorsa, aslında ‘evet’ demek istiyordur. Bir hanımefendi ‘evet’ diyorsa, o gerçek bir hanımefendi değildir.” (2010)

6. Avustralya Başbakanı Tony Abbott

“Bence kadın ve erkekler eşittir. Ancak kaçınılmaz bazı farklılıkları vardır. Bunun illa ki kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fizyoterapi alanında erkeklerden daha çok kadınlar çalışmalı. Kadınların büyük bir çoğunluğu yalnızca ev işleriyle de ilgilense, o da olur.”



7. Avustralyalı senatör Bill Heffernan, eski Başbakan Julia Gillard’ın çocuk yapmama kararını eleştiriyor

“Bile bile kurak kalmayı tercih eden herhangi bir kişi, hayatın anlamını tam kavrayamamıştır.” (2007)



8. Amerikan eski Cumhuriyetçi Kongre üyesi Todd Akin

“Eğer geçekten bir tecavüz yaşanıyorsa, kadınlar vücutlarının oralarını kapatma ve bir şeyleri engelleme imkanına sahiptir.” (2012)



9. Eski UKIP (Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi) üyesi Godfrey Bloom

“Akademi ve hükümet çevrelerinde, kadınları korumak için alınan kararlar çok iyi, çok güzel. Ama küçük bir işyeri sahibiyseniz, çocuk yapma yaşına gelmiş bir kadını işe almak için delirmiş olmanız gerek.” (2004)



10. UKIP Mali İşler Sorumlusu Stuart Wheeler

“Bir yönetim kurulunda çok fazla ya da belli miktarda kadın olması fikrini tartışmaya açmak istiyorum. İş hayatı çok fazla rekabetçi ve kadınların performansından, başka bir rekabetçi alanda yararlanmak daha iyi olabilir. Mesela erkeklerin güçlü olmasının avantaj yaratmayacağı bazı spor aktiviteleri gibi…” (2013)



11. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton hakkında…

“Kadınlarla tartışmamak daha iyi. Bazı insanlar bir şeyi çok zorladıkları zaman, bunu güçlü oldukları için değil, zayıf oldukları için yaparlar. Gerçi güçsüz olmak, kadınların en kötü özelliği de değildir.” (2014)



12. İngiltere Başbakanı David Cameron’dan milletvekili Angela Eagle’a…

“Sakin ol tatlım!” (2011)



13. Fransız milletvekili Patrick Balkany, İmar ve İskan Bakanı Cecile Duflot’ya neden ıslık çaldığını açıklıyor…

“Madem ona ilgi göstermemizi istemiyordu, o zaman görünüşünü değiştirmeseydi.” (2013)



14. İngiliz Muhafazakar Parti üyesi Dominic Raab

“Feministler şu an en mide bulandırıcı yobazlar haline geldi.” (2011)



15. Hindistanlı politikacı Botsa Satyanarayana, ülkeyi karıştıran ve pek çok protestoya sebep olan ‘Delhi tecavüzü’ hakkında konuşuyor

“Hindistan bir gece ansızın özgürlüğünü kazandı diye, kadınlar hava karardıktan sonra sokaklarda gezmemeli. Otobüste birkaç yolcu yoksa, o otobüse binmesinler. Bu şekilde, şüpheli bir özel otobüse binmeye niyetlenen o kadın, otobüse binmeden önce iki kez düşünmeliydi. Olayı lanetliyorum ama, kadın da durumu göz önünde bulundurarak hareket etmeliydi.” (2012)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları