loading
close
SON DAKİKALAR

Kahvenin bilinmeyen faydaları

Kahvenin bilinmeyen faydaları
Tarih: 03.08.2015 - 08:23
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kahvenin daha önce bilmediğiniz kullanım şekilleri, evde kolaylıkla yapabileceğiniz karışımlarla cilde faydaları.

Kahvenin daha önce bilmediğiniz kullanım şekilleri, evde kolaylıkla yapabileceğiniz karışımlarla cilde faydaları.

Yüz temizleyici

Evde yapabileceğiniz bu kolay karışımla kahvenin arındırıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Özellikle cildiniz yağlıysa farkı göreceksiniz.

1 yemek kaşığı kahve telvesini 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Bu karışımla yüzünüze yavaşça masaj yapın ardından ılık suyla durulayın.

Ayak nemlendirici

Kahve, vücudumuzda öncelik vermemiz gereken yerlerden biri olan ayaklar için de oldukça faydalı. Ayaklarınızı nemlendirmek için kahve çekirdeği ya da telvesi kullanabilirsiniz.

Saç bakımı

Kahve, kıl foliküllerini güçlendirerek saçın uzamasını ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Kahveyi saçınıza direk masaj yoluyla sürebilirsiniz.

Vücut temizleyici

4 yemek kaşığı kahve telvesini 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Zeytinyağı yerine bal da kullanabilirsiniz. Karışım çok katı olduysa içine biraz su ekleyebilirsiniz. Bu karışımı duşta birkaç dakika vücudunuza masaj yaparak sürün ve durulayın.

Göz dinlendirici

Gözdeki şişlikleri geçirmek için kahveyi 10-15 dakika kadar göz kapaklarınızda ve göz altında bekletin. Şişlikleri azaltacaktır.

Saç boyası

Saçlarınız koyu renk ise kahve, saçlarınızı boyamak için kolay ve ucuz bir yöntem olabilir. Kahveyi saç kreminizle karıştırıp saçınıza sürdüğünüzde sadece renk vermekle kalmayıp aynı zamanda ışıltı katacaktır. Ama saç renginiz açık renk ise zarar verebileceğinden denemeden önce dikkatli olun.

Kahvenin bilinmeyen faydaları

Selülit giderici

Kahve, cildinizi tazeleyeceğinden selülitlerin azalmasına da yardımcı olur. 1/2 oranında hazırlayacağınız su-kahve karışımına birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin ve karışımı selülitli bölgeye sürün. Bir fırça yardımıyla masaj yapın.

Kahvenin bilinmeyen faydaları

Vücut losyonu

Yine evde hazırlayabileceğiniz karışımlardan birisi olan kahveyi vücut losyonu olarak kullanabilirsiniz.

Sabun

Aynı zamanda sabun olarak da kullanabileceğiniz kahveyi evde hazırlayabilirsiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları