loading
close
SON DAKİKALAR

Kani Beko: Madımak Oteli'nde diri diri yakıldılar!

Kani Beko: Madımak Oteli'nde diri diri yakıldılar!
Tarih: 01.07.2016 - 13:42
Kategori: Gündem

2 Temmuz sönmeyen ateşi ile 23 yıldır devam eden Madımak yangınının yıldönümü... DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu adına Sivas Katliamı'nın 23. yıldönümü sebebiyle bir açıklama yayınladı.

2 Temmuz sönmeyen ateşi ile 23 yıldır devam eden Madımak yangınının yıldönümü... DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Yönetim Kurulu adına Sivas Katliamı'nın 23. yıldönümü sebebiyle bir açıklama yayınladı.

Beko'nun açıklaması şöyle:

LAİKLİK VE DEMOKRASİ İÇİN BİRLEŞELİM!

Bundan tam 23 yıl önce, 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Şenlikleri'ne katılmak üzere Sivas'a giden 33 aydınımız ve halk ozanımız ile 2 otel çalışanı, devletin seyirci kaldığı bir katliamda Madımak Oteli'nde diri diri yakılarak can verdi, 51 kişiyse ağır yaralandı.

İnsanlarımızı yakarak öldürenlere bir zarar gelmemiş olması dönemin Başbakan'ı tarafından "çok şükür” denilerek karşılandı.

Daha sonra açılan davalarda deliller yok edilerek, olayın gerçek yönlendiricileri yargı karşısına çıkarılmadı.
Bir şekilde tutulup yargılananlar sanıklar, Adalet Bakanlığı yapan bir şahıs tarafından savunuldu.
Faillerinin bir bölümü de "zaman aşımı” ile ceza almaktan kurtarılırken, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan bu gelişmeyi "Hayırlı olsun” sözleriyle değerlendirdi.

Ve son olarak bu "zaman aşımı” kararı Anayasa Mahkemesi'ne götürülürken, mahkeme üyelerinden birinin sanıkların avukatı olduğu ortaya çıktı.

Tüm gelişmeler alt alta okunduğunda bir "tesadüf” değil sistematik bir uygulama olduğu açıktır.
Katliam davasındaki sanık avukatlarının çok büyük bir bölümünün özellikle son 13 yılda siyasi olarak terfi etmesi, bakan, milletvekili, iktidar partisi yöneticisi ve yüksek yargı mensubu olmaları da aynı uygulamanın bir parçasıdır.
Gerçek suçluların yargılanmaması ve insanlık düşmanı gerici anlayışların tarih karşısında mahkum edilmemesi için sistematik bir çaba gösterildiği ortadadır.

Bu çabaların bir sonucu olarak Sivas Katliamı bugün hâlâ toplumun vicdanında kanayan bir yara olarak durmaktadır!

Bu yara tüm diğer toplumsal yaralar gibi, geçmişi kapatarak ve unutturmaya çalışarak değil onunla yüzleşerek, hesaplaşarak ve böylece toplumsal barışı sağlayarak kapatılabilir.

Katliamın 23'üncü yıldönümünde bizler bir kez daha "insanlığa karşı işlenen suçlar” için zamanaşımının geçersiz olduğunu hatırlatıyor ve gerçek bir adalet için mücadeleye omuz vereceğimizin altını çiziyoruz.
Bugün 23 yıl önce yitirdiklerimizi ağıtlarla değil, uğrunda yaşamlarını verdikleri insanlığı, demokrasiyi, hak ve özgürlükleri savunarak, ve tabii ki de bu katliamın esas olarak hedef aldığı laikliği toplumda egemen kılmak için mücadeleyi büyüterek yaşatacağız.

Toplumu kutuplaştıran ayrımcı politikalarla iç siyasette güç kazanmaya çalışan, emekçileri bölmeyi-parçalamayı ve böylece teslim almayı hedefleyen bir yönetim anlayışına karşı laiklik mücadelesi, demokrasi mücadelemizin olmazsa olmaz "işaret fişekleri”nden biri olacaktır.

Sivas katliamının 23'üncü yıl dönümünde ölen canlarımıza borcumuz emeğin, barışın, demokrasinin ve laikliğin hüküm sürdüğü bir ülke için bir araya gelmek ve mücadeleyi yükseltmektir.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları