loading
close
SON DAKİKALAR

Kapalı pazar yeri projesi son aşamada

Kapalı pazar yeri projesi son aşamada
Tarih: 29.07.2015 - 16:12
Kategori: Yerel

Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar yeri tamamlanma aşamasına geldi.

Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar yeri tamamlanma aşamasına geldi.

Pazar yeri inşaatında incelemelerde bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, pazar esnafı ve vatandaşlar için büyük bir rahatlık sağlayacak olan kapalı pazar yerinin en kısa sürede açılacağı müjdesini verdi. 

Hacıfeyzullah Mahallesi’nde eski itfaiyenin bulunduğu 15 bin metrekarelik alanda yapımı sürmekte olan kapalı pazar yeri projesinde son aşamaya gelindi. Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde 500 tezgâh kapasiteli pazar yerinin yanı sıra, düğün, toplantı gibi özel etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı bir salon ve otoparkın da bulunduğu kompleksin kısa süre içerisinde hizmete girebilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sıcak ve yağışlı havalarda pazar esnafını ile vatandaşları zor duruma düşüren ve şehir içi trafiğinde aksaklıklara neden olan açık pazaryerlerinin taşınacağı kapalı pazar yeri ile daha modern, hijyenik ve güvenli bir ortam yaratılması hedefleniyor. Yeni pazar yerinde pazarın kurulduğu günlerle ilgili bir değişiklik yapmayan Kuşadası Belediyesi, Salı ve Cuma günleri sebze, Çarşamba günleri ise tekstil pazarına yer verecek. Pazar yerinde zabıta noktasının yanı sıra bir de özel güvenlik birimi bulunacak. 

Kuşadası Belediyesi, pazarın kurulduğu günlerde ilçe genelindeki tüm mahallelerden kapalı pazaryerine ücretsiz servis sağlayacak. Kapalı pazaryerinin, pazarların kurulduğu günlerde şehir içinde oluşan trafiği de önemli ölçüde azaltması bekleniyor. 

Kuşadası Belediye Başkanı Özen Kayalı, kapalı pazar yeri inşaatında gelinen aşamayı yerinde inceledi. Çalışmaların belirlenen programa uygun olarak ilerlediğini ifade eden Başkan Kayalı kompleksin açılışının kısa süre içerisinde yapılacağını söyledi. 


Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları