loading
close
SON DAKİKALAR

Kardeş Kent Başkanı Kuşadası’nda

Kardeş Kent Başkanı Kuşadası’nda
Tarih: 02.03.2015 - 16:54
Kategori: Yerel

Kuşadası’nın Almanya’daki kardeş kenti Marl’ın Belediye Başkanı Werner Arndt ile beraberindeki heyet Kuşadası’na geldi.

Kuşadası’nın Almanya’daki kardeş kenti Marl’ın Belediye Başkanı Werner Arndt ile beraberindeki heyet Kuşadası’na geldi. İki kentin, kardeş kent kararı almasının 15’inci yılında bir dizi etkinlik düzenlenmesi için heyetler arası görüşmeler yapıldı. Hilton Otel salonunda Kardeş Kent Heyeti ile Kuşadası’ndan çeşitli Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ile okul yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda bir dizi karar alındı. Cumartesi günü yapılan toplantıda alınan kararlar bu gün iki Belediye başkanının buluşmasıyla tekrar gözden geçirildi.

Marl Belediye Başkanı Werner Arndt, Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaretinde iki kentin işbirliği ve diyaloğunun bundan sonra daha da gelişeceğine inandığını söyledi. Werner Arndt, mevkidaşı Kayalı’yı 3 Ekim’de yapacakları festivale davet etti. Daveti kabul eden Kayalı, kardeş kentlere verdikleri önemi dile getirerek “karşılıklı diyalog, ziyaret ve paylaşımlar ile ilişkiler toplumun her kesimine yayılır. Kültürel ve sosyal etkinlikler ile kardeş kent ilişkilerinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Olağanüstü bir gelişme olmazsa, sayın Arndt’nin belirttiği tarihte kardeş kentimizde olacağım” dedi. 

Neler yapılacak?

Marl-Kuşadası heyetlerinin yaptığı toplantıda, iki kent ilişkilerinin geliştirilmesi için kısa vadede gerçekleştirilmesi düşünülen etkinlikler şöyle:”Marl’dan gençler her yıl Kuşadası’na mesleki staj için geliyor, bundan böyle Kuşadası’ndan da gençler gönderilecek. Kuşadası Kent Konseyi Yabancılar Meclisinin kardeş kent ilişkileri için daha aktif görev alması sağlanacak. Ticaretin geliştirilmesi, Kadın girişimcilerle, okullarla daha fazla diyalog ve işbirliği kurulması. İki belediye arasında karşılıklı uzman değişimi. Kuşadası-Marl arasındaki kardeşlik anlaşmasının 15. Yılı anısına kalıcı ve ilgi çekecek etkinlik yapılması.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları