loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da yaşlı ve engellilere ‘fatura’ kolaylığı

Karşıyaka'da yaşlı ve engellilere ‘fatura’ kolaylığı
Tarih: 04.06.2018 - 13:37
Kategori: Yerel

Sosyal hizmetleriyle Karşıyakalıların yaşamını kolaylaştırmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ‘Faturanızı evinizde ödeyin’ sloganıyla başlattığı uygulama ile fark yarattı.

“Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar” parolasıyla insan odaklı projelere imza atmayı sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yalnız yaşayan 65 yaş üzeri Karşıyakalılar ve engelli yurttaşlara özel fatura ödeme hizmeti sunuyor. Dışarı çıkmakta zorlanan, ulaşım sıkıntısı çeken ya da sıra beklemek istemeyen yaşlı ve engelli vatandaşlar; elektrik, su ve doğal gaz faturaları için bu hizmetten faydalanabiliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne 399 40 77 numaralı telefondan başvuruda bulunanların adres bilgilerini alan ekipler, evlere giderek öncelikle vatandaşın hizmetten yararlanmaya uygun olup olmadığını tespit ediyor. Ardından da ekipler, ödenecek fatura ile ücreti, makbuz karşılığında teslim alıyor. Fatura yatırıldıktan sonra tekrar vatandaşın evi ziyaret edilerek, ödemenin yapıldığına ilişkin belge teslim ediliyor.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz. Bunun gereğini yerine getirmek için de çocuklarımızdan gençlerimize, yaşlılarımızdan engelli vatandaşlarımıza kadar her kesime, ayrıcalıklı olduklarını hissettirecek hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Ailemizin büyükleri yaşlılarımız ve dezavantajlı bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmayı da öncelikli görevimiz sayıyoruz. Gerekli şartları taşıyan tüm vatandaşlarımız fatura ödeme hizmetimizden gönül rahatlığıyla yararlanabilir” dedi. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları