loading
close
SON DAKİKALAR

Kaseti izlerken!

Kaseti izlerken!
Tarih: 29.04.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Öyle anlaşılıyor ki, ne İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığı’na getirilmesi tesadüftür ne Kahraman’ın Anayasa’dan laikliğin çıkarılması önerisi tesadüf... Kendisi bir proje sahibidir!

Deniz Baykal, CNN Türk’teki Tarafsız Bölge Programı’nda CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine yol açan kasetle ilgili soruyu yanıtlarken iki isim verdi:
- Konuyu aydınlatacak iki isim vardır; biri Başbakan, diğeri Kemal Kılıçdaroğlu, dedi...
Neden Kemal Kılıçdaroğlu? Baykal yanıt verdi:
- Çünkü o, Başbakan’ın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi...
Doğrudur. Kılıçdaroğlu 2014 yılında Kanaltürk’te Tarık Toros’un sorularını cevaplarken dönemin Başbakan’ı Erdoğan’ı şöyle suçlamıştı:
“İnsanda biraz ahlak olur. Ben gözlerimle gördüm, Erdoğan’ın gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini gözlerimle gördüm. Bir değil, birden fazla kaseti izlediğini gördüm. Dizüstü bilgisayarda o görüntüler Erdoğan’a izlettiriliyor, konuşuluyor. İzletenler aynı zamanda Erdoğan’ı da görüntüye alıyorlar.”
Kılıçdaroğlu, o programda bunları neden daha önce açıklamadığı sorusunu da:
“Elimde kayıt yok, kayıt verilmediği için bunu açıklamadım ama o kayıttan alınan bir fotoğraf internet sitelerine düştü. O nedenle ben açıkladım şimdi” şeklinde yanıtladı.
Peki bu görüntüleri Kemal Kılıçdaroğlu’na kim getirdi? Getirenler nereden elde etmişti? Kılıçdaroğlu’na görüntülerle ilgili ne gibi ek bilgiler verdiler? Kemal Bey bu bilgileri savcılığa aktararak olayın aydınlatılmasına katkı yapabilir. Neden yapmıyor?


Kahraman yasası...
Öyle anlaşılıyor ki, ne İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığı’na getirilmesi tesadüftür ne Kahraman’ın Anayasa’dan laikliğin çıkarılması önerisi tesadüf... Kendisi bir proje sahibidir!
İsmail Kahraman’ın başında olduğu Bİrlik Vakfı 2012 yılında bir anayasa taslağı hazırlamış. Hazırlayan isimler şöyle:
İsmail Kahraman, Mehmet Alacacı, Resul Tosun, Doç. Tahsin Erdinç, Bozkurt Yaşar Öztürk, Yusuf Ağbayram, Leyla Demir, Emrah Karayel...
Bu anayasa taslağının giriş cümlesi şöyle:
“Bizler; adalet, hürriyet, hukukun üstünlüğü, eşitlik, insan hakları, demokrasi, manevi ve milli değerlere bağlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, Yüce Allah’ın devletimizi sonsuza kadar koruması dileğiyle bu anayasayı kabul ediyoruz...”
Birlik Vakfı’nın tasarısı Başkanlık sistemi öngörüyor... Laiklik konusunda girişte şu ibareye rastlanıyor:
“Hazırlamış olduğumuz taslakta laiklik gibi çok muğlak ve tartışmalı bir kavramın anayasalarda yer almaması gerektiği kanaatinde olduğumuz için taslağımızda laiklik ile ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiştir.
Buna karşılık birçok ülkenin anayasalarının başlangıç kısımlarında, kendi inançlarını ifade eden; Allah, Tanrı, Yaradan gibi kelime ve ibareler yer aldığı anımsatılıyor.”
İsmail Kahraman’ın dillendirdiği anayasa işte budur. Bir nevi laik düzenden şeriata yatay geçiş anayasası...



HAPİS
Fransız mizah dergisi Charlie Hedbo’nun 12 çizerinin katledilmesinin ardından çıkan özel sayısının kapağını dayanışma için köşelerine taşıyan Cumhuriyet yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’a 2 yıl hapis cezası verildi.
Cezalar bol kepçe... Yasada yazılı olmamasına rağmen eğer gazeteci isen cezan galiba iki katına çıkıyor. Cümle âlem, ülkede basın özgürlüğü kalmadı diyecekmiş, basın özgürlüğü tablosunda Türkiye 190 ülke arasında 150’inci sıraya düşmüş, kimin umurunda!
Bir de bu iktidar “özgürlükçü” anayasa yapmaya kalkışmaz mı? Özgürlükten söz etmez mi? Gelin de katıla katıla gülmeyin. Gazetecinin hapisle tehdit edilmesi bir ülkede demokrasinin lafta kaldığının tek başına göstergesidir.


Erdoğan
“Laiklik din düşmanlığı değildir”
diyor.
Doğru!
“Laiklik din düşmanlığıdır” diyenler de laikler değil, yobazlar zaten!
Akif Kökçe



GUGUK
Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından AKP Milletvekili Burhan Kuzu, CNN Türk’te konuşurken:
- Anayasa’da 1937’ye gelene kadar “Devletin dini İslam’dır” yazıyordu, dedi.
Prof. Emre Kongar Twitter’da anımsattı...
“Türkiye Devleti’nin dini İslam’dır” hükmü 1928 yılında Anayasa’dan çıkarıldı...
Bir anayasa profesörü bunu bilmiyorsa... Neyi biliyordur?
* * *
Eski savcı yeni AKP Milletvekili Reşat Petek, önceki gün basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in 2007’de cumhurbaşkan-
lığını üç ay işgal ettiğini söyledi.
Oysa yeni cumhurbaşkanı seçilene kadar eskisinin göreve devam edeceği Anayasa’da yazılı. O da bundan habersiz... Ama hukuk üzerine konuşuyor...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları