loading
close
SON DAKİKALAR

KATLİAMI LANETLİYORUZ!

KATLİAMI LANETLİYORUZ!
Tarih: 01.07.2015 - 14:57
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir: '' Katliamı lanetliyoruz! Sivas'ı unutmadık unutturmayacağız!'' dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada: "2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan ve tarihe 'İnsanlık suçu' olarak geçen katliamın üzerinden 22 yıl geçti. Madımak Oteli’nde 35 aydın, sanatçı, yazar ve gencimiz yakılarak katledildi. 35 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz." dedi.

ORADA KATLEDİLMEK İSTENEN ADALETTİ

Orada yakılanların yalnızca masum insanlar olmadığını aynı zamanda  orada katledilmek istenenin adalet, çağdaşlık, bağımsızlıktı ve özgürlüktü olduğuna değinen Demir, "Kısaca orada katledilmek istenen insanlıktı" dedi.

Sözlerine hala Sivas Katliamının sis perdesinin kaldırılmadığıyla devam eden Eğitim-İş Genel Başkanı: "12 Eylül faşizminin öncesi Kahramanmaraş’ta ve Çorum’da faşist güruhlar eliyle oynanan ve din, mezhep, etnik kimlik farklılıklarını bir yana bırakarak emperyalizme karşı omuz omuza savaşarak çağdaşlaşmanın kapısını aralayan bu halkı yeniden bölme oyunu Sivas’ta da denendi.
Aradan geçen 22 yılda katliamın üzerindeki sis perdesi tam olarak kaldırılmamıştır. Katliamın sorumluları baştan savma bir şekilde yargılanmış, göz önünde olan bazı insanlar cezalandırılmış ancak katliamda devletin ve siyasi iradenin rolü sorgulanmamıştır. AKP iktidarı, Bazı demokratik kitle örgütlerinin 'insanlık suçunda zaman aşımı olmaz' talebiyle açtığı davada, 'zaman aşımı kararı' verilmesini dönemin Başbakanı Erdoğan, 'Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun' şeklinde değerlendirmiş ve açıkça taraf olmuştur.
Ellerini kollarını sallaya sallaya gezen katiller, AKP’nin güdümündeki devlet eliyle ödüllendirilmiş, Sivas davasında katliamcıları savunanlar milletvekili, bakan olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki, insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz." dedi.

Açıklamalarına 22 yıl önce Sivas Katliamına sebep olan zihniyetle, bugün Gezi eylemlerine sebep olan zihniyetin aynı olmasını vurgulayarak devam eden Veli Demir, bunun gerekli dersin çıkarılmamış olmasından kaynaklandığını ve 
hala inanç ve etnik ayrımcılık yapılarak halkımızın kamplara bölünmeye çalışılmakta olduğunu söyledi. 

Açıklamanın sonunda ise Eğitim-İş olarak: "Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnik ayrımcılıklar, Türk ulusunun duyarlılığı sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk Ulusu, kendisine bırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir. Mutlaka bunun koşullarını yaratacaktır.
Aydınlarımızı yakanların ağzından 'Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta Yıkacağız' sloganının çıkması bir tesadüf değildi. İşte bu nedenle Eğitim-İş olarak, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle, bu acı günü 'Cumhuriyeti Sivas'ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız' sloganıyla anıyoruz. Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı unutmadık, unutturmayacağız." denildi.

Vişne Haber Ajansı
Layra Mete



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları