loading
close
SON DAKİKALAR

Kemal Türkler katledilişinin 36. yılında mezarı başında anıldı

Kemal Türkler katledilişinin 36. yılında mezarı başında anıldı
Tarih: 23.07.2016 - 11:19
Kategori: Gündem

DİSK’in kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 36. yılında mezarı başında anıldı

22 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul Merter’deki evinden çıktığı sırada uğradığı suikastle hayatını kaybeden DİSK'İn kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler Topkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anmaya Türkler’in kızları Nilgün Türkler Soydan, Yasemin Türkler ve Türkler’in torunları, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK önceki dönem Genel Başkanları Süleyman Çelebi ve Rıdvan Budak, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, DİSK eski genel başkan yardımcısı Celal Ovat, istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, konfederasyon üyesi sendikaların merkez yöneticileri, sendika şube yöneticileri, DİSK’li işçiler, demokratik kitle örgütlerinden ve siyasi partilerden temsilciler ve Kemal Türkler dostları katıldı.

İşçi sınıfı mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından ilk olarak Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan konuştu. Soydan, yaptığı konuşmada birlikte mücadele etmeye her zamankinden çok ihtiyaç olduğunu belirtti. Soydan’dan sonra sözü Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu aldı. Serdaroğlu, “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nı işçilere kapatan hükümet, şimdi kendi yandaşlarını ücretsiz otobüslerle taşıyor, bunun adına da demokrasi diyor” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, başarısız bir askeri darbe girişiminden sonra sivil bir darbeyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “OHAL yasalarını uygulatmayacağız, direneceğiz” dedi. Ortak mücadeleye çağrı yapan Beko, “bu sivil darbeyi ancak omuz omuza verebilirsek durdurabiliriz” diye konuştu.

Kemal Türkler katledilişinin 36. yılında mezarı başında anıldı

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları