loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 2 trilyon dolar namuslu bir siyaset tarafından harcanmış olsaydı Türkiye bölgenin yıldızı olurdu

Kılıçdaroğlu: 2 trilyon dolar namuslu bir siyaset tarafından harcanmış olsaydı Türkiye bölgenin yıldızı olurdu
Tarih: 17.06.2018 - 14:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da STK temsilcilerine ve muhtarlara hitap etti. Suruç'taki olaya değinen Kılıçdaroğlu, Bayram öncesi Suruç'ta üzücü bir olay yaşadık. Olayı oraya buraya çekmenin bir alemi yok." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bayram öncesi Suruç'ta üzücü bir olay yaşadık. Olayı oraya buraya çekmenin bir alemi yok. Bu ülkenin hakimi, savcısı olaya el koymuşsa oturup bütün ayrıntılarıyla kamuoyu önüne koymalıdırlar. İnsan hayatı kadar önemli bir şey yoktur. 

Kürt sorunu Türkiye'de 35-40 yıldır siyaset kurumunun gündemindeydi. Bugün terör geride kaldı halen var ancak eskisi gibi değil. Bugün ekonomi, eğitim, dış politika gibi yeni sorunlar kümesiyle Türkiye karşı karşıya. 

Devlette işi ehline vermek çok önemlidir. Bu devleti yaşatmak demektir, demokrasinin özü de budur. Hükümetler değişir ama devlet bakidir. Ne zaman ki bir hükümet ben devlet oldum derse orada demokrasi yoktur. 

Biz adaleti savunmak zorundayız. Demokrasinin özünde adalet var. Doların yükseldiği falan yok doların değeri aynı ama Türk lirası değer kaybediyor. ABD'nin parası, AB'nin parası değer kaybetmezken Türk lirası neden değer kaybediyor. 

Bugün milyonlarca işsizimiz var, atama bekleyen mezunlarımız var. Ekonomi sorunlu. Bu düzenden memnun olan bir tek rantiye sınıfı var. Rantiye sınıfı alınteri dökmez. Parasını verir, faizle alır. 

Son 16 yılda Londra'daki rantiye sınıfına verilen faiz 151 milyar 34 milyon dolar. Şimdi diyorlar ki faize karşıyız. Bu faizi kim ödedi. Cumhurbaşkanı olarak Londra'ya gidip yalvarıyorsun bize ne olursun borç para ver diye. Bakanı, Merkez Bankası başkanını gönderiyorsun. 

Bir de içeriye ödenen faiz var 687 milyar 154 milyon lira içeriye ödenmiş. Bu faize giden para yatırıma gitseydi ne olurdu? Memlekette fabrika yapacak arazi bulamazdık. Herkes hayatından memnun olurdu. Bu faizleri hepimiz ödedik. 

Her konuştuğuma cevap verilir bu rakamlara cevap verilmez. Onlarda biliyor ki bu söylediklerim doğru  En düşük emekili aylığı 1500 lira olacak. Sözde emeklilier reform yaptışar 1000’er lira kestiler.

İki maaş ikramiye dedik verilemez dediler. Bir kısmını bugün verdiler.

İşsizlik almış başını gidiyor. 7 milyona yaklaşan işsiz varsa dert var demektir. Eğitim de sorunluyuz. Çocuk hangi sınava girecek bilmiyor.

 Dünyada hiçbir ülke bizimki kadar çocuklarını kobay olarak kullanmamıştır. Eğitimin akılcı olması lazım. birleştirilmiş sınıf uygıulamasını kaldırmamız lazım. Taşımalı eğitime son vereceğiz.

On binlerce çocuk kahvaltı yapmadan okula gidiyor. Çocuk sabah öğle yemeğini bir devlet çocuğuna sabah kahvaltısı veremiyorsa batsın o devlet.

79 yılda pek çok hükümet geldi geçti, harcadıkları para 713 milyar dolar. Bunlar 14 yılda 2 trilyon 94 milyar dolar harcadı Nereye harcandı? Bizi dinleyen vatandaşların vicdanına havale ediyorum. 81 milyon insandan vergi topluyoruz. Siyasi irade hesap vermek zorundadır. 2 trilyon doların nereye harcandığını benim öğrenme hakkım var. 2 trilyon dolar namuslu bir siyaset tarafından harcanmış olsaydı Türkiye bölgenin yıldızı olurdu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları