loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Artık örgütle ilgileneceğim

Kılıçdaroğlu: Artık örgütle ilgileneceğim
Tarih: 26.11.2015 - 12:18
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı 5 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısına Olağan Kurultay takvimi karara bağlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 1 Kasım seçim sonuçlarının ardından partililerin umutsuz açıklamalar yaptığını belirterek, “Kaybetmedik. Oylarımızı artırdık. Daha fazla artırabilirdik. Umutsuzluğa kapılmayın. Umutsuzluk havasından kurtulun. Yanlışlarımız var, bu yanlışlarımızı düzeltmemiz gerekiyor” ifadesini kullandığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün basına kapalı 5 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısına Olağan Kurultay takvimi karara bağlandı. Buna göre 16-17 Ocak 2016’da Ankara Arena’da partinin 35. Olağan Kurultayı gerçekleştirilecek. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, “5 yıldır genel başkanlık görevini yürütüyorum. Ancak, seçimler nedeniyle örgütlerle doğrudan ilgilenme fırsatı bulamadım. Artık örgütle daha çok ilgileneceğim. Örgütleri yeniden yapılandıracağım. Bir değişim ve yenilenme olacak” dediği öğrenildi.

Muhalif PM üyesi Tanju Özcan’ın, “Seçimlerde başarılı olamadık, olacağımıza dair bir emare yok. Yeni kadrolara genel başkanın kendisi yol vermeli. Ben sizi babam gibi severim. Benim babam da bürokrattı. Sizi babama benzetiyorum ancak Olağan Kurultay’da aday olmamanız gerekiyor. Partiye ağabeylik yapmanız gerekiyor” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Öte yandan toplantıya sunulan PM raporunda partinin toplam üye sayısının 1 milyon 194 bin 298’e ulaştığı belirtildi.

Meriç Tafolar - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları