loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bu seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından hayati seçimler olduğu konusunda toplumda kanaat oluştu

Kılıçdaroğlu: Bu seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından hayati seçimler olduğu konusunda toplumda kanaat oluştu
Tarih: 13.06.2018 - 08:57
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"-(İmam hatiplilerle sahur) Gençler siyaseten kendilerine dayatılan anlayışı reddediyorlar. Kendilerine bir partinin arka bahçesi gibi davranılmasından rahatsızlar. 

İmam hatipler kapatılacak mı diye sordular, niye kapatılsın. Siyaseten çok acmasızca kullanılıyorlar. 

Bir genç kardeşimiz beni nikahına davet etti, nikah şahidi olacağız. Bu sahura giderken Konya'da seçim bürosuna saldırı yapıldı. Genç imam hatiplilerle bir araya geliyoruz, karşılıklı düşünce alışverişinin ne kadar önemli olduğunu konuşurken bir başka ilde seçim büromuza saldırıldı. Emniyetin bu konuyu aydınlantmasını bekliyoruz. 

-Çorum Güney Köyü'nde bir şehit ailesini ziyaret etmişti. Bize tepki gösterilmişti. Seçimden sonra aradım, delmek istiyorum,diye. Gittik bizi ağırladılar. Bir aileyle tanıştım aile nin kızının okumak istediğini, zorluklar çektiklerini söylediler. Burs verirsem kabul eder misiniz, dedim. Kabul ettiler.

-Zaman zaman sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlar oluyor, dava açılıyor. Pişman olduklarını söylüyorlar. Öğrencilere burs verirlerse davalardan vaz geçiyorum.

-Erdoğan'a davalarda çok büyük paralar ödemedim, çünkü üst mahkemelerde davaları kazandım. Yargıtay'ın kararı vardır, verilen karar kişisel zenginiğe yol açmamalı der. Buna uyulmuyor. Benim Man Adası belgeleri doğru. Savcı Masak, doğruladı. Erdoğan da doğruladı.

Şirketi sattık, dedi. Delillerin hepsi açık, net. Kimse deliller sahte diyemiyor. Söylediklerimiz belgeliyse sonuna kadar götürürüz. 

-(Seçim) Kazanacağız. Toplantılar yapıyoruz. Bu seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından hayati seçimler olduğu konusunda toplumda kanaat oluştu. 

Sayın Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması, Millet İttifakı'nın parlamentoda çoğunluğu alması gerçek anlamda demokrasinin ülkeye gelmesi için önemlidir.

Bizim ittifakımız ilkeli bir ittifak. 4 parti oturduk, konuştuk, ilkeleri belirledik. Diğer ittifakın ilkesi yok. Hangi gerekçelerle bir araya geldikleri belli değil. İlkelerden yola çıktıysak o ilkeler yerine getirilene kadar devam edeceğiz.

Demokratik parlamenter sistemi getireceğiz, dediğimde 'eskiye mi dönmek istiyorsunuz' diyorlar. Eski sistem darbe hukuku. Yüzde 10 seçim barajını, YÖK'ü kaldıracağız. Yurt dışı seçim çevresi kanununda değişiklik yapacağız. 

Meral Hanım, yol haritası belirleyelim, dedi. Komisyon kuruldu, çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki hafta ortak bir açıklamayla kamuoyuyla paylaşılacak. Bu millete hizmet ittifakı, cebi doldurma ittifakı değil. 

Aklın egemen kılındığı ortamda ittifaklar oluşur.,

Muharrem bey en geç 48 saat içinde OHAL'i kaldracağız, dedi. 

Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin eder mi? Bu hakim siyasal kimliğiyle ortaya çıkar. Bir Danıştay üyesi Muharrem İnce'yi eleştiren twit attı. İstifa edecek o. Orada oturduğu sürece kara bir lekedir. 

Sayın Erdoğan cumhurbaşkan değil ki, o bir partinin genel başkan. Parlamentoda gelip 'tarafsız davranacağıma dair and içerim' diyecek. Tarafsız olabilir mi?

Çift kişilikli insanlar sağlıklı karar alamazlar. 

(Alkışçı komutan) O komutan bir partinin toplantısına gidemez. TESK toplantısı. TESK başkanını oğlu Malatya'da milletvekili adayı, o tooplantıyı boşuna mı yaptı. Siyasi toplantıdır.

Muharrem İnce, genç, başarılı, ufku ve hedefi olan bir kişi. Fabrikalardan, üretimden sdöz ediyor diğeri kıraathanelerden bahsediyor. Arada dağlar kadar fark var. Muharrem İnce bütün hayatını ülkenin çocuklarına vermiş, çaba harcamış birisi. Her şeyi ben yaparım, diye bir düşüncesi yok. 

Günce 3-4 kez mitingler yapması, toplumun her kesimini kucaklamasıyla bunu kanıtladı. Kibirli değil, benim dışımda kimse düşüncesini ifade etmesin diye bir düşüncesi yok. Tayyip Erdoğan'ın zıttı.

Genel başkan adayı olduğunda da görüşüyorduk. Demokrasiye inanmıştır. Buna inanıyorsanız rekabetin olduğunu kabul edeceksiniz, ülkenin geleceğini düşüneceksiniz. İnsan haklarından yanaysanız, Türkiye'ni çıkarlarını savunuyorsanız bunları yapmak zorundasınız.

Bu seçimlere giderken her vatandaşa şunu söylüyorum: Geleceğini, düşün, vatanını düşün, öyle kullan oyunu. 

(7 Haziran seçimleri sonrası) Koalisyon konusunda Davutoğlu olumluydu. 

(16 Nisan referandumu) O tarihten bu yana ne değişti? Evet deyin, enflasyon düşecek, terör bitecek diyorlardı, tam tersi oldu. Demek ki tek adam rejimi ülkeye fayda getirmiyor.

Eğitim sistemine bakın, 16 senede 14 kez değişti. 

-(Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingi) İstihbarattan alıyorum bilgiyi, diyor. Ben bu ülkede 81 milyonu fişlemiş vaziyetteyim, diyor. Nereden biliyorsun HDP'liler olduğunu, Diyarbakırlılar var orada. 

-Bizim telefonlarımızı dinliyorlar ve Erdoğan'a servis ediyorlar. Daha önce de Erdoğan 'Eyy Kılıçdaroğlu aldığın nefesi bile dinliyoruz' demişti. 

-Erdoğan, Pensilvanya'ya gidip icazet alıyor. Ne istedilerse verdiler. Vali, banka, dekan, ne istedilerse verdiler. Siyasi ayak sarayda oturan zattır. Dava açamıyor, açsın bunun için de dava. 

Parası olan dışarı çıkıyor. FETÖ borsası kavramını ortaya attılar. 33 ere 7 kez müebbet verdiler, erin ne günahı var. Askeri öğrenciler müebbet hapis, parası olan çıkıyor. Göstermelik yapıyorlar, gerçek anlamda mücadele yok.

Önce siyasi ayağı çıkarılır. FETÖ'ye devleti teslim ettiler, Kozmik Oda'yı terör örgütüne açtılar.

-Biz baraja karşıyız. Yüzde 10 barajını savunanlar darbecilerin hukukunu savunanlardır. Yüzde 9 oy alıyorsunuz 1 milletvekili bile Meclis'e sokamıyorsunuz. Bu mudur milli irade? Baraj yüzde 1, yüzde 2 olabilir. Yüzde 1 alan partinin genel başkanı Meclis'e girmeli. 

-Liyakat sistemini kurduğunuzda mekanizma tıkır tkır işler. Almanya'da 4-5 ay hükümet kurulmadı ama hiçnbir Alman sanayicisi çıkıp 'eyvah ne olacak' demedi. Bürokrasi işliyor.

En iyi projeleri üreten parti biziz. 

Bütün emekilierden oy bekliyorum. EMeklinin derdini ben dile getirdim, yoksa ikramiye vermezlerdi. Taşeronu biz gündeme getirdik. 

Son 15 yılda fazi lobisine ödedikleri para 151 milyar dolar. Parayı üretim için değil, rantiye için kullandılar. Türkiye üretirse güçlü olur. 

 Bu yıl 240 milyar dolar para ödenmesi gerekiyor. 

Sayın Muharrem İnce, cumhurbaşkanı olduğunda '48 saatte OHAL'i kaldıracağım' dedi. Ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı "MB'nin kararlarına siyasi müdahale yapmayacağız' diyecek. OBİT'i kuracağız. 4 ülke başkanı bir araya gelecek. Orta Doğu'yu barış havzası yapacağız. 

- Adalet çok soylu bir kavramdır. Adaletin olmadığı ülkede barış, kardeşlik sağlayamazsınız. Hakimler hala saraya bakıp, acaba nasıl karar versem, derse o ülkede adalet yoktur. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları