loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Danıştay üyesi isitifa etmemekle kararlı, ben de ona haysiyetsiz, onursuz deme kararlılığındayım

Kılıçdaroğlu: Danıştay üyesi isitifa etmemekle kararlı, ben de ona haysiyetsiz, onursuz deme kararlılığındayım
Tarih: 21.06.2018 - 11:52
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Perpa'da esnafa seslendi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Muharren İnce aleyhine tweet atan Danıştay üyesine istifa çağrısını yineledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 
 

Çalışan üreten istihdam yaratan herkese şükran borçluyuz. Bir ülkede güvenle üretim yapmak için güvenle konuşmak için hekesin can mal güvenliğinin olması lazım. Bugün bu ülkede alın teri döküp isithidam yaratan kimsenin can mal güvenliği yoktur.

Yargının bağımsız olması lazım. Yargı siyasi otoritenin emrindeyse adalet sağlanamaz. Cumhurbaşkanlarının tarafsız olmasını isteriz. Cumhurbaşkanı tarafsız olacağına yemin eder. Neden tarafsız olmalı? Cumhurbaşkanına hakim tayin etme yetkisi verilmişse tarafısız olması lazım. 

Geçen hafta Danıştay'dan bir kadın üye Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aleyhine tweet attı. Onu eleştirdi. Bir hakim siyas liderler karşısında siyasi görüş beyan edemez.  O tweet'i atan hakim kardeşime seslendim. Onurlu bir hakimsen haysiyetliysen o görevde bir dakika durma, istifa dilekçeni ver ayrıl. İsitfa etmiyorum diyor. isitifa etmemekte kararlı. Ben de ona haysiyetsiz deme kararlılığındayım. O kişi Danıştay'ın itiabarını sarsıyor.  

Hakimin siyasi kimliği öne çıkarmışsa hakim olma vasfını yitrmiştir. Bağımsız yargı isteyen herkesin bunu dile getirmesi lazım. Esnafların da adalet sorununu dile getirmesi hakkıdır.

Esnafın başındaki  kira stopajı belsasını var, bunu kaldıracağız.

Gençlerin düşüncelerini özgürce açıklamasına ihityacımız var. Onların Türkiye’nin yönetiminde söz ve karar sahibi olmasını istiyoruz. Gençlerin demokrasiye sahip çıkması gerekiyor.

Kadın erkek eşitliğini sağlamak için sandığa gideceğiz. Aile sigortasını getiriyoruz. Gelirsiz hiçbir ev olmayacak. Sosyal devlet olmadığı takdirde ciddi sorunlar yaşarız.

Küçük esnaf, zincir mağazalarala rekabet edemiyor. Esnafın ekmek yemesi lazım. Esnaflara sesleniyorum. Adresin yerin bellidir. Bunun adı CHP'dir.

Bu sorunları nasıl çözeceğiz. Devleti yönetmek için önce akıl lazım. Akıl varsa devleti yönetmek, dünyanın en kolay işidir. Almaya'da 4 ay ükümet kurulamadı, hiçbir sorun yok. Çünkü devletin çarkı çalışıyor.  

Başbakan bakan olmak için buralarda iki şeye ihtiyaç var. Bir, ilkokul diploması ve savcılıktan iyi hal kağıdıdır. Hükümetin görevii liyakat sistemini koumaktır.

Adalet devletin temelidir. Bir yetki bir kişiye verdiğinizde Türkiye'yi bir kişiye teslim ettiğinizde o ülkenin geleceği karanlıktır. Her makam denetlenir. Düşünürek sandığa gitmeniz lazım. Yeniden güçler ayrılığını getirmemiz lazım. Medyanın yüzde 90'nı hükümetin güdümende.

İlk yapacağımız işlerden biri medya özgürlüğünü sağlamaktır. Devletten ihale alıp, hükümetin istediği gibi manşet atacaksınız. Buna son vereceğiz, bütün medya çalışanları sendikalı olacak. Medya çalışanı doğru haber, kendi patronunu rahatsız etse bile sendikasını arkasına alıp mücadele verecek.

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları