loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Edirne'de konuştu

Kılıçdaroğlu Edirne'de konuştu
Tarih: 26.04.2015 - 15:27
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne mitinginde konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne mitinginde konuştu.

İstasyon Meydanı'nda hitap eden Kılıçdaroğlu, hükümetin CHP'nin seçim vaatlerine yönelik 'kaynak' sorusuna yanıt vererek "Sen yakutta, incide, elmasta sıfırlıyorsun, ben de köylünün mazotunda vergiyi sıfırlıyorum. Ben köylüyü düşünüyorum sen başkalarını düşünüyorum. Ben maliye nedir, vergi nedir, bütçe nedir, para nasıl toplanır, para nasıl harcanır, eğer bunu Türkiye'de 10 kişi biliyorsa o 10 kişiden birisi de benim. Bu konuda mütevazı değilim. Bu konuda iddialıyım. Gidip istediklerine sorsunlar. Eski maliye, çalışma bakanlarına sorsunlar. Bu işleri Türkiye'de en iyi kim bilir diye. En iyi ben bilirim ve ben köylüye mazotu 1,5 liradan şakır şakır anasının ak sütü gibi veririm. Hiçkimse endişe etmesin" dedi.

Edirne'de yaşanan sel felaketini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Meriç yatağının temizlenmesi gerektiğini ve bunu CHP'nin yapacağını söyleyerek "Bu konuda hiçbir önemli adım atılmadı. Edirne Belediye Başkanımız dişiyle tırnağıyla uğraştı. Yalnız bırakıldı. O sizin için çalışıyor, mücadele ediyor. 8 Haziran'da Edirne'de Meriç yatağının nasıl temizlendiğini göreceksiniz. Bunlar bir söz verdiler. Dediler ki 2014'te Ergene'de balık tutacaksınız. 2015'te de Ergene'de yüzeceksiniz, dediler. Buraya geldiklerinde sorun. Sizin sözünüz nasıl bir söz? Balık tutmayı zaten unuttuk. Eğer arzu ediyorsa Davutoğlu; Edirne'yi, Ergene'yi nasıl görmek istiyorsa gitsin mayosunu giysin bir yüzsün bakalım, Ergene'de nasıl yüzüyor. Biz söz verdik mi arkasında kapı gibi dururuz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Bizim için söz namusdur. Söz verdik mi arkasında kapı gibi dururuz.

-6 milyon 200 bin işsiz. 17 milyon yoksul. Aylık geliri 200 liranın altında olan. Maaşı bin liranın altında olan 8 milyon emekli. Prim borcunu ödemediği için Hastane kapısından gönderilen esnaf. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş yüzbinlerce işçi. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon kişi. 3 yıldır, orta gelir tuzağına yakalanmış Türkiye. Bu manzara 2015 Türkiye'sine yakışmıyor.

-Size sözüm bu ülkeye 1. sınıf demokrasi getireceğim. Almanya'da, Fransa'da hangi kurallar varsa o kuralları getireceğiz. Sözüm sözdür.Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz, kimliğini, inancını sorgulamayacağız. Düşündüğümüz sadece şu olacak. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızda yeri vardır. 1. sınıf demokrasiyi getireceğiz aynı zamanda Türkiye üreten bir Türkiye olacak.

-Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceği vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin CHP'nin seçim vaatlerine yönelik 'kaynak' sorusuna yanıt vererek "Rafineriden mazotun çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Ben köylüye, çiftçiye 1,5 liradan vereceğim. Herkes kar ediyor. Diyorlar ki kaynağını nereden bulacaksın bunu verirken. Kimse zarar etmiyor. Sen yakutta, incide, elmasta sıfırlıyorsun, ben de köylünün mazotunda vergiyi sıfırlıyorum. Ne farkı var? Ben köylüyü düşünüyorum sen başkalarını düşünüyorum. Ben maliye nedir, vergi nedir, bütçe nedir, para nasıl toplanır, para nasıl harcanır, eğer bunu Türkiye'de 10 kişi biliyorsa o 10 kişiden birisi de benim. Bu konuda mütevazı değilim. Bu konuda iddialıyım. Gidip istediklerine sorsunlar. Eski maliye, çalışma bakanlarına sorsunlar. Bu işleri Türkiye'de en iyi kim bilir diye. En iyi ben bilirim ve ben köylüye mazotu 1,5 liradan şakır şakır anasının ak sütü gibi veririm. Hiçkimse endişe etmesin" ifadelerini kullandı.

-Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğiz. Herkesin asgari 720 lira geliri olacak. Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

-Her evde huzur, her evde bereket olacak.

-5 milyon kişinin kredi kartı, tüketici kredisi faizlerinin yüzde 80'i silinecek. 12 yılda kredi kartı borçları olan 128 milyar dolar bankalara faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsun. Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80’nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım.

-Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron. Maliye Bakanı diyor ki asgari ücret bin 500'e çıkacak, bu işçiye bir zulümdür, diyor. Sen ayda 12-13 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor?

-Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda. Vay efendim parayı nereden bulacaksınız, diye bağır bağır bağrıyorlar haftalardır. Televizyonda bunların adamları var. Onlar da çıkıyorlar, parayı CHP nereden bulacak. Söylüyorum. Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye sıra gelince mi parayı nereden bulacaksın diyorsun? Ayakkabı kutularının içine dolarları yerleştirirken kaynak nerede sormuyorsun. Emekliye 2 maaş ikramiye verince mi aklına geliyor? 2 milyon Suriyeli var. 5 milyar dolar para harcadılar. Hangi gerekçeyle Suriyeliler bizde? Oraya silah gönderenleri biz unutmadık. Oraya silah gönderirken kaynak var da emekliye gelince mi kaynak soruyorsun sen? 2 milyon Suriyeliyi kendi ülkelerine göndereceğim

-Dış politikamızı da değiştireceğiz. Ortadoğu'ya da barış getireceğiz. 2 milyon Suriyeliyi kendi ülkelerine göndereceğiz. Ortadoğu'ya barışı da huzuru da biz getireceğiz. Ülkemizde huzur olsun, barış olsun, arzu ediyoruz. O nedenle söylüyorum 7 Haziran çok önemli bir gün.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları