loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Eğer sıcak para spekülatif amaçlarla geliyorsa bu, Türkiye'deki kaynakların dışarıya transferi anlamına gelir

Kılıçdaroğlu: Eğer sıcak para spekülatif amaçlarla geliyorsa bu, Türkiye'deki kaynakların dışarıya transferi anlamına gelir
Tarih: 15.08.2018 - 17:19
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi politikasına ilişkin açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu hükümete seslenerek son iki ay içinde kimin ne kadar döviz aldığını sattığını sordu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından hükümete tepki göstererek "Son iki ay içinde, kim ne kadar döviz aldı, sattı? Rantiyeler bu milletin sırtından ne kadar vurgun yaptı? Açıklayın da bu millet dostunu, düşmanını ve dolar baronlarını görsün… Açıklayamıyorsanız, sizin de bu vurgunda payınız var"  dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye süratle akılcı bir sıcak para yönetimine geçmeli. Eğer sıcak para spekülatif amaçlarla geliyor ve kısa sürede vurgun yapıp yurtdışına çıkıyorsa, bu Türkiye'deki kaynakların dışarıya transferi anlamına gelir. 

Dolar Kurundaki her on kuruşluk artışın reel sektöre maliyet 22 milyar lira. Yılbaşından bu yana TL'nin dolar karşısında değer kaybının maliyeti 580 milyar lira. 

Madem ki bir savaştayız, Merkez Bankası tek adamın kontrolünde, döviz büroları tek adamın kontrolünde son iki ay içinde kim ne kadar döviz aldı, sattı. Rantiyeler bu milletin sırtından ne kadar vurgun yaptı? Açıklayın da bu millet dostunu, düşmanını ve dolar baronlarını görsün… Açıklayamıyorsanız, sizin de bu vurgunda payınız var… Hem de okkalı cinsinden…"

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları