loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; Eğitimde insan kaynakları bakanlığı kuracağız

Kılıçdaroğlu; Eğitimde insan kaynakları bakanlığı kuracağız
Tarih: 21.06.2018 - 22:46
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri öncesi Tele 1 TV'de Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'ın sorularını yanıtladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"-Muharrem Bey cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra Samsun'da bir manifesto hazırladı. Bu manifestoda yer alan düzenlemeler bizim seçim bildirgemizde de yer aldı. İkisi arasında benzerlikler var. Önce yapılması gereken şey, 48 Saat içerisinde OHAL'i kaldıracağım dedi. Sayın İnce şu mesajı verdi; Bizim demokrasi mesajımızın tüm dünyaya iletilmesi. Merkez Bankası'nın bağımsızlığına saygılıyız, politik müdahalede bulunmayacağız. Bu da dünyaya güven mesajı verecektir.  

-Muharrem İnce ile Cumhuriyet Halk partisi arasında bir uyumsuzluk olacağını düşünmüyorum, Muharrem İnce demokrasiyi, insan haklarını, kadın-erkek eşitliğini savunan bir kişi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim programı da böyle nasıl bir uyumsuzluk olabilir?

-Hukuk sistemimizin darbe anayasasından kurtulması lazım. Yüzde 10 barajını önümüze koyan darbe zihniyetidir. Cinsiyet kotasını, engelli kotasını seçim yasasına koymalıyız.

-Anayasa değiştirmek zaman alıcı bir süreç. Sendikalardan üniversitelerden görüş almamız lazım.

-Güçler ayrılığı ilkesine medyayı da koymamız lazım çünkü medya dördüncü güç. Güce teslim olan medyaya medya demiyoruz, ona havuz medyası diyoruz. Özgürce yazan Cumhuriyet, Evrensel, BirGün gibi gazeteler var.

-16 yılda AKP devletleşti. Devlet kavramı ile hükümet kavramı farklı, bir süre sonra hükümet olanlar "ben devletim" demeye başladı. "Ben yargıyım, ben valiyim ben doktorum" demeye başladı. Bunu tamir etmek kolay değildir. Liyakati esas alacağız

-Millet İttifakı ile imza attığımız ilkeler doğrultusunda ortak hareket edeceğiz. Örneğin, yargı bağımsızlığı konsunda, medya özgürlüğü konusunda ortak hareket edeceğiz.

-16 yıldır terörle mücale ediyorlar. Terörü bitirdiler mi? bitiremediler. Terörü bitirmek akıl işidir. Güvenlik açısından, sosyolojik açıdan farklı değerlendirmemiz lazım. Bu sorun tek boyutlu mücadele ile çözülmez. Bölge halkların kardeşliği üzerinde bir politika yürütülmesi lazım. Egemen güçler bunu istemeyebilir.

-Kürt seçmenin bugün CHP konusunda önyargıları kırılmış durumda. Kürt sorununun çözüm adresi Meclis'tir.

-HDP'nin baraj sorunu yok.

TRT, Cumhur İttifakı'nın reklamlarını yayınlıyor bizim reklamlarımızı yayınlamıyor. TRT'ye dava açacağız.

İlk kez demokratik yollarla diktatör devrilecek. Toplumun büyük kesimi bu baskıya rağmen demokrasiden yana tavır koyacağız."

 

Tele1 TV’de “18 Dakika Özel” programının konuğuyum. https://t.co/wpgNPjXiyk

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) 21 Haziran 2018

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları