loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; 'Gitmeyin kirlenmeyin'

Kılıçdaroğlu; 'Gitmeyin kirlenmeyin'
Tarih: 25.10.2014 - 14:14
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, 'Gitmeyin, kirlenmeyin. Hangi cumhuriyeti kutlayacaklar? Yolsuzluklarını kutlasınlar, 4 bakanı çağırsınlar, Rıza Sarraf’ı da davet etsinler' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun Çankaya Köşkü yerine “Ak Saray” olarak adlandırılan yeni Cumhurbaşkanlığı binasında verilmesini protesto etti. Kılıçdaroğlu, “Gitmeyin, kirlenmeyin. Hangi cumhuriyeti kutlayacaklar? Yolsuzluklarını kutlasınlar, 4 bakanı çağırsınlar, Rıza Sarraf’ı da davet etsinler” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun Çankaya Köşkü yerine “Ak Saray” olarak adlandırılan yeni Cumhurbaşkanlığı binasında verilmesini “Gitmeyin, kirlenmeyin. Hangi cumhuriyeti kutlayacaklar? Yolsuzluklarını kutlasınlar, 4 bakanı çağırsınlar, Rıza Sarraf’ı da davet etsinler” sözleriyle protesto etti.

CHP Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantıya, grup başkanvekilliğine seçilen Levent Gök ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun istifası üzerine PM’ye yedekten giren Ali Özcan ve Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı Murat Özçelik de ilk kez katıldı. Kılıçdaroğlu, antik çağda Ispartalılarda hırsızlığın “serbest” olduğuna işaret ederek “Ama suç, hırsızlık yaparken kişinin yakalanmasıydı. Geldiğimiz süreç, o süreçtir” dedi. 17 Aralık dosyasını kapatan savcı Ekrem Aydıner’in kendisi hakkında tazminat davası açmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Açmazsan namertsin. Hırsızların dizinin dibine çökeceksin, dosyayı kapatacaksın, sonra kalkacaksın ‘ben savcıyım’ diyeceksin. Sen savcı falan değilsin, sen hırsızların avukatısın” dedi.

Kılıçdaroğlu; 'Gitmeyin kirlenmeyin'

Dışta da çözümde de çuvalladı

Türkiye’nin iyi yönetilemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Dış politikada tam bir çuvallama var. Yüksek tepede oturan kişi, uçağa binerken ayrı, uçaktan inerken ayrı konuşuyor” dedi. Hükümetin çözüm sürecinde de “çuvalladığını” belirten Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da “Vatandaş birbirini öldürdüğünde seyirci oluyorsun. Böyle bir devlet yönetimini kabul etmiyoruz. O bakan o koltukta oturmamalı. ‘Şiddete misliyle karşılık vereceğiz’ ne demektir? Almanya’nın tarihine baksınlar. Führer döneminin Almanyası’na baksınlar” tepkisini gösterdi.



Tek çaldığı piyano

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’a “ambargo” koymasına da sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Say eline silah mı, molotofkokteyli mi aldı? Yüzünü kapattı mı? Aydınlık bir yüzü var. Tek kullandığı piyanodur. Ama çalma anlayışı farklı. O piyano çalıyor, öbürleri başka şey çalıyor” dedi. Hak-İş’in bir toplantısında ise belgeselci Suat Eroğlu’nun, “tahammül edemeyen” bir bakanı eleştirdiği için “yumruklandığını” anımsattı.

AKP’nin hemen her yurttaşı “makul şüpheli” konumuna getiren yeni yargı paketini de eleştiren Kılıçdaroğlu, özellikle işadamlarının bu durumu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.



Sarraf ve o 4 bakan kutlasın

Gelecek hafta Cumhuriyet Bayramı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, davetiyelerin geldiğini ancak gitmeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi: “Bizi Ak Saray’da bekliyorlarmış. Gitmeyin, kirlenmeyin, gidenler kirlenecektir. O bina vatandaşların alın terleriyle verdikleri vergilerle yapıldı. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı kaçak binada, gecekondu binada oturur mu? Orada cumhuriyeti kutlayacaklarmış. Hangi cumhuriyeti? Alın teri ve gözyaşıyla kurulan cumhuriyeti mi, yolsuzlukların başkenti yaptıkları orayı, Ak Saray’ı, o cumhuriyeti mi? Biz cumhuriyeti meydanlarda halkımızla, fener alaylarıyla kutlayacağız. Yolsuzluklarını kutlasınlar orada. 17 Aralık ‘Hırsızlık Haftası’ olarak Ak Saray’da kutlansın. Dört bakanı çağırsınlar. Baş aktör olarak da Rıza Sarraf’ı davet etsinler.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları