loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek
Tarih: 11.06.2018 - 11:41
Kategori: Yerel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da Seyhan Belediyesinin aile sigortası projesi kapsamında ürettiği Halk Kart uygulaması ile 1000 aileye sosyal yardım kartı dağıttı. Dağıtılan 1000 kart ile birlikte Seyhan’da 2 bin 500 aile bu yardımlardan her ay düzenli olarak yararlanmış olacak. ...

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük seçim vaatlerinden olan ve Seyhan Belediyesince hayata gerilen halk kart uygulamasında ihtiyaç sahibi 1000 aileye “Seyhan Halk Kart” verildi. Böylelikle Seyhan’da daha önce verilen kartlarla birlikte 2 bin 500 aileye “Seyhan Halk Kart” dağıtılmış oldu. 

 HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Kart dağıtım törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katılırken Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada "Belediye başkanlarıma, seçildikleri gün parti ayırımı yapmadan bütün halkı kucaklamalarını, eşit hizmet götürmelerini, harcadıkları her kuruşun hesabını halka vermelerini söyledim. Bizim özelliğimiz budur. Biz her kuruşun hesabını veririz, kul hakkı yemeyiz, yedirmeyiz. Ahdim var bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir çocuk niteliksiz okula mahkûm olmayacak, kadın erkek eşitliği sağlanacak. " dedi.

 TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SOSYAL PROJESİ

Proje ile ilgili bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, projenin fikir babasının Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Çok değerli Genel Başkanım bu ülke için çok önemli şeyler söylüyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda çok önemli vaatlerde bulunuyorsunuz. Belediye başkanları iktidar olduğunda bu vaatleri teker teker yapmalıdır ki; Cumhuriyet Halk Partisi iktidar oluğunda yapar algısını yaratsın. Bizde ‘Seyhan Halk Kart’ için çok dua ve takdir alıyoruz. Aslında bana değil Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nda teşekkür etmelisiniz. Çünkü bu projenin fikir babası kendisidir. Meydanlarda dile getirdiği ve çok önemsediği aile sigortasını biz burada Seyhan versiyonu olarak uyguladık. Göreve geldikten hemen 1 yıl sonra sayın genel başkanımızın kendi sunumuyla 1500 halk kart dağıttık. Bugün de 1000 halk kart dağıtacağız. Yani 1000 aileye öneli bir bayram sevinci yaşatacağız” dedi.

 EMEKÇİ DOSTU GENEL BAŞKAN

Taşeron işçi maaşlarına da değinen Başkan Zeydan Karalar, bu anlamda taşeron işçilerin başlarının artmasının nedeninde Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Genel başkanımız emekçi dostu bir insan. Emekçilere de bir vaadiniz vardı. Asgari ücret 1500 TL olacak demiştiniz. Biz belediyeye seçildiğimizde taşeron işçi 930 lira alıyordu. Hemen 1500 lira yaptık. Sevgili işçilerim emeklilerim yine Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmelisiniz onunda fikir babası odur” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından Halk Kart alacak vatandaşlar sahneye çıkarak, Kılıçdaroğlu'ndan kartlarını aldı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları