loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İş dünyası korkudan eleştiri yapamıyor

Kılıçdaroğlu: İş dünyası korkudan eleştiri yapamıyor
Tarih: 17.11.2018 - 16:45
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ülke düşünün en ağır ekonomik krize rağmen iş dünyası korkudan eleştiri yapamıyor. Çünkü hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Sokaktan İstanbul'a Mahalle Toplantısı'nda konuştu.

'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atan akademisyenlerin üniversitelerden atılıp pasaportlarına el konulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, gazetelerin ötekileştirildiğini ifade etti.

Otoriteye karşı düşüncesini açıklayan bir kişilerin ihbarla gözaltına alınıp tutuklandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hazırlanmayan iddianameler nedeniyle yüzlerce kişinin hapiste tutukluduğunu söyledi.

"HİÇ KİMSENİN MAL VE CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Kılıçdaroğlu, "Bir ülke düşünün en ağır ekonomik krize rağmen iş dünyası korkudan eleştiri yapamıyor. Çünkü hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok" diye konuştu.

Yerelde demokrasiyi inşa ederek Türkiye'de kökleştireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, İstanbulluların nefes almak için CHP'li belediyelerin olduğu ilçelere gittiğini ifade etti.

"BİZ İSTANBUL'U YAŞANABİLİR BİR KENT YAPACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde kadınlar için öngördükleri %33 ve %20 cinsiyet kotasına uyacaklarını söyledi.

Büyükşehir belediyesini kazanmaları halinde İstanbul'u dünyanın en önemli metropollerinden biri haline getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz İstanbul'u yaşanabilir bir kent yapacağız. Paris'ten Milano'dan, Tokyo'dan, Washington'dan ne eksiği var? Tam tersine fazlaları var" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları