loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; 'Kavgaya değil huzura ihtiyacımız var'

Kılıçdaroğlu; 'Kavgaya değil huzura ihtiyacımız var'
Tarih: 28.10.2016 - 20:05
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu:'Bugünlerde en çok huzura, birlikte yaşamaya, birbirimize selam vermeye ihtiyacımız var. Kavgaya değil huzura ihtiyacımız var. Bunu sağlamak Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevlerinden birisidir' dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İstanbul'da katıldığı açılış programında, "Bugünlerde en çok huzura, birlikte yaşamaya, birbirimize selam vermeye ihtiyacımız var. Kavgaya değil huzura ihtiyacımız var. Bunu sağlamak Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevlerinden birisidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi'nin Gülsuyu Stadyumu'ndaki toplu açılış programına katıldı.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, "Bütün belediye başkanlarıma açık ve net şunu söyledim: nerede bir gecekondu varsa orada mutlaka bir çocuk yuvası yapılacaktır. Anneler güven, huzur içinde çocuklarını kreşe getirecek. Ve dolayısıyla kendileri kent yaşamıyla tanışacaklardır. Yoksullukla mücadele bizim görevimiz. İşsizlikle mücadele bizim görevimiz. Toplumun her kesimini hiçbir ayrım yapmadan hepsini kucaklayacağız. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun insanımızı kucaklayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu bizim temel görevimiz" dedi.

"GAZETECİ ÖZGÜRCE YAZABİLMELİ"

"Bizim belediyelerimizin olduğu yerde hiçbir yoksul aile bırakmayacağız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugünlerde en çok demokrasiden, özgürlüklerden, mağdurlardan söz ediyoruz. Nerede bir mağdur varsa Cumhuriyet Halk Partisi onun yanında olacaktır. Kızıyorlar, bağırıyorlar 'Neden mağdurlara sahip çıkıyorsunuz?' diye. Biz zalime değil mağdura sahip çıkıyoruz. Bombalayana değil mağdura sahip çıkıyoruz. Darbeyi yapana değil mağduriyete sahip çıkıyoruz. Küçük çocuklara, annelere, babalara sahip çıkıyoruz. İnsana, demokrasiye sahip çıkıyoruz. Hiçbir gazetecinin hapiste olmasını istemiyoruz. Gazeteci özgürce yazabilmeli, özgürlüğüne kısıtlama gelmemeli. Demokrasimizi güçlendirmeliyiz. Her insanın rahatlıkla yaşayabileceği huzur içinde bir Türkiye'yi yeniden inşa etmeye kararlıyız. Bugünlerde en çok huzura, birlikte yaşamaya, birbirimize selam vermeye ihtiyacımız var. Kavgaya değil huzura ihtiyacımız var. Bunu sağlamak Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevlerinden birisidir"

"DEMOKRASİ ERDEMDİR"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi erdemdir. Bakın yarın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Cumhuriyet fazilettir, kimsesizlerin kimsesidir, uygarlıktır.
Cumhuriyet demokrasiyle taçlandırıldığı zaman daha güzel bir yol çizgisine Türkiye'yi getirmiş oluruz. O açıdan birlikte yaşamak, birlikte mücadele etmek, kucaklaşmak, birbirimizi dinlemek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Belediye başkanımız buraya bu stadı yaparak Maltepe'ye önemli bir kazanım sağladı. Onlar yeşil alanlara bina dikerler, biz yeşil alanları kent ve kentliye ayırırız. Dolayısıyla bizlerle onlar arasında siyahla beyaz kadar fark vardır."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları