loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi?
Tarih: 17.11.2017 - 13:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sordu: Senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi temel atma töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. CHP lideri, Erdoğan'a "Senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi?" diye sordu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"(Erdoğan'a) Cesaretin varsa karşıma çık, karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, ben hesap bilmiyor muşum. Sen bilseydin memleket bu halde olur muydu? Çiftçinin, emeklinin, doların, enflasyonun haline bak, üniversite mezunu işsizlerin haline bak. Cesaretin varsa gel hesabı kitabı sana öğreteyim, her vatandaş nasıl kucaklanır anlatayım, cesaret edemez. Bana hesap soracakmış. Cumhurbaşkanlığı yapıyorsun, Başbakanlık yaptın, parti genel başkanısın, 15 yıldır hesap soruyorsun benden. Sormuyorsan namertsin. Ben sana ne soracağımı çok iyi biliyorum. Sevgili Erdoğan senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Musluğu açan gariban kadın 5 çeşit vergi ödüyor. Senin çocukların niye oralara milyonlarca dolar para gönderiyor? Ben senin hesabını da ne yaptığını çok iyi biliyorum, ele veriyorsun talkını kendin yutuyorsun salkımı. Ben aklımla, bilgimle, özgüvenimle konuşurum. Senin de cesaretin varsa dünya kadar kanalın, gazetecilerin var. Yürekliysen gel adam gibi karşıma hesaplaşalım. Gelmeyecektir. Sorduğum soruyu da görmezden gelecektir? 

Siyasetçi cebini değil halkı düşünür. Ben her kuruşun hesabını veririm. Siyasete başladığımda tüm mal varlığımı internet siteme koydum, eşimin yüzüğüne kadar... Müfettişler gönderdiler bir şey bulamadılar. Biz kul hakkı yemeyiz, inançlıyız. Belediyelerimiz, kültür merkezleri, yeşil alanlar yapıyorlar. Biz hizmet yapıyoruz, engellemelerine rağmen. Daha güzel şeyler de yapacağız. 2019 Türkiye için çıkış noktasıdır. 2 seçenek var önümüzde. Ya tek adam rejimi ya demokratik parlamenter sistem. Hepimizin görevi daha güzel bir Türkiye inşa etmek. Faklı kimliklerimiz, inancımız, yaşam tarzımız olabilir ama amacımız al bayrağın altında huzur içinde namerde muhtaç olmadan beraber yaşamaktır. Yerelde başladık tepeye kadar gideceğiz."

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları