loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın Ecevit'e yönelik sözlerine sert tepki: Milliyetçi geçiniyorsun...

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın Ecevit'e yönelik sözlerine sert tepki: Milliyetçi geçiniyorsun...
Tarih: 12.10.2017 - 15:50
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın Bülent Ecevit'e yönelik sözlerine sert tepki: Ecevit Türkiye'nin milliyetçiliğini Kıbrıs'taki Beş Parmak Dağları'na, afyon tarlalarına yazdı. Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adaları işgal altında.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de işadamları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Valiler Toplantısında Bülent Ecevit'e yönelik sarf ettiği 'Amerikan liderinin karşısında el pençe divan duruyor. Böyle bir Türkiye yok artık" sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Ecevit'in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, Ecevit Türkiye'nin milliyetçiliğini Kıbrıs'taki Beş Parmak Dağları'na, afyon tarlalarına yazdı. Ne söylediyse arkasında durdu. Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adalarına bak. Bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Sayın Erdoğan rahmetli Bülent Ecevit ile ilgili çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit'in yaşı ve sağlığı istismar edilmemeli. Ölen bir insanı yaşından ve saygısından yola çıkarak istismar etmek asla doğru değil. Eğer sen Ecevit'in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, rahmetli Ecevit Türkiye'nin milliyetçiliğini Kıbrıs'taki Beş Parmak Dağlarına, afyon tarlalarına yazdı. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçilikti. Ne söylediyse arkasında durdu. Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adalarına bak. Bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Senin milliyetçiliğin ne, mangal milliyetçiliği mi, niye sahip çıkmıyorsun? Hem Amerikan hem İngiliz belgelerine Türkiye'ye ait olan adalarda Yunan bayrağı dalgalanıyor. Erdoğan'dan bunun yanıtını istiyorum. Ecevit'le uğraşma, o bu ülkeye hizmet etmiştir."

Erdoğan ne demişti?


"Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığında, zaten bunlar Amerika'daki liderlerin affedersin lider poposunu tırabzana dayıyor o da karşısında el pençe divan duruyor. Bu dönemler geride kaldı. Böyle bir Türkiye yok artık."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları