loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan mücadele çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan mücadele çağrısı
Tarih: 29.08.2014 - 19:49
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Herkesi kol kola omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında “Kuva-yi Milliye destanında olduğu gibi ‘Yok edin insanın insana kulluğunu’ diye hem bir davette bulunuyor, hem de bu davetimin gereği için herkesi kol kola, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum. Çağırıyorum ki ‘Bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçe’ yaşayalım” dedi.

Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği büyük taarruzun 26 Ağustos’ta başlayıp ve 30 Ağustos günü zaferle taçlandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bağımsızlık türküleri söyleyerek dalga dalga düşmanın üzerine yürüyen kurtuluş ordusu, işbirlikçilerinden de güç alan işgalci düşmanı vatan topraklarından atmış, ‘bağımsızlığımıza da birliğimize de göz diktirmeyiz, el uzattırmayız’ demiştir. 92 yıldan beri bu mutluluğu yaşıyor ve her 30 Ağustosu Zafer bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü olarak kutluyoruz” dedi.

Tarihe altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferinin her şeyden önce, bağımsızlığa, kardeşliğe, laik cumhuriyete, demokrasiye ve kadın-erkek eşitliğine giden yolları açtığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Bayramını kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitleri ve gazileriyle Kurtuluş savaşında canını, kanını vermiş Mustafa Kemal'in tüm silah arkadaşlarını minnetle şükranla anıyor, Kuva-yi Milliye destanında olduğu gibi ‘Yok edin insanın insana kulluğunu’ diye hem bir davette bulunuyor, hem de bu davetimin gereği için herkesi kol kola, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum. Çağırıyorum ki ‘Bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçe’ yaşayalım.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları