loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Neymiş Recep Bey kahramanmış, sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın

Kılıçdaroğlu: Neymiş Recep Bey kahramanmış, sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın
Tarih: 13.02.2018 - 13:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"1 milyonu aşkın mağdur aile var. İddianamesi yazılmayan hapishanelerde gencecik insanlar var. Nerede mağdur varsa CHP orada olacak. Silivri'de yargılananlar var. Gazeteciler oturur vicdanına göre yazar. Sen misin yazı yazan  diye iktidarın hoşuna gitmeyen gazetecileri mahkemeye çıkarırsanız görüşü ne olursa olsun hepsinin yanındayız. 

Bugün İstanbul'da Enis Berberoğlu yargılanıyor. Bekliyoruz sonucu. Elde hiçbir somut belge yok. Bir merkezden alınan talimatla esir konumunda. Berberoğlu'na selamlarımıza gönderiyoruz. 

17 Aralık 2017'de Man Adası belgelerini açıklamıştık. Sahte diyorlardı. Recep beye sormuştum, oğlunun, kardeşinin, dünürünün, özel kalem müdürünün Man Adası'ndaki şirketle ilişkisi ne diye sordum. Cevap vermedi, sonra yalan dedi. Benim adım Recep Bey değil, Kemal Kılıçdaroğlu, seni önüne gelen herkes kandırır. Bu gariban kardeşini kimse kandıramaz. Sen herkesin oyuncağı ve maşası olursun biz olmayız. 5 Aralık'ta 'bir siyasi parti lideri sahte kağıtları belge diye salladı' dedi. Savcı 'CHP genel başkan yardımcısının getirdiği belgeler ve MASAK'ın verdiği belgeler aynı' diyor. Recep Bey'e soruyorum, istifa edecek misin? namusun, şerefin, haysiyetin varsa bir dakika o koltukta durmazsın. Sahte diyordun, avukatın da yandaşların da sahte diyordu. Hiçbirisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. Benim adım Recep mi. İlkokul mezunu çocuk bileseni kandırır, El Nusra, PKK, Obama seni aldatır ama bu kardeşini kimse aldatamaz. 

Erdoğan, şirket sattılar, demişti. Sordum, 15 milyon dolarlık hangi şirketi sattın. Namusun ve şerefin varsa cevap verirsin. Bana sorduğun her sorunun cevabını verdim. Şimdi ben soruyorum, niye korkuyorsun, cevap vermiyorsun. Senin hangi dümenler çevirdiğini bililyorum. 15 milyon dolarlık şirketi nasıl sattığını da biliyorum. 

Cevap verecek hali mi var, ancak yalan atar, her türlü tezgahı çevirir. Kandırılan bir adam memlekete faydalı olamaz, memleketin başını belaya sokar.

Ekonomi perişan vaziyette. Sen cevap verinceye kadar bu soruları soracağım. Karşıma çıkmaktan korkuyor. Her firavunun Musa'sı var. O firavunun Musa'sı da benim. Yalan üzerine, cebimizi doldurmak için siyaset yapmıyoruz. Sen de Man Adası'nda şirket kur vergiden kaç demiyoruz yakınlarımıza. Otumuş devletin başına ahkam kesiyor. Geri adım atacağımızı sanıyor, senin gücün yetmez. İşsizlikten insanlar kendisini yakıyor. Sana iş bulamadık ama dikkatli olacağım diye bir açıklama bile duydunuz mu?

Esnaf ziyareti yaptım, koşa koşa gitmiş esnaf ziyareti yapmış. Beni takip et Erdoğan. 

insanlar işsizlikten yoksulluktan kendilerini yakıyor. Ankara'daki beylerin ar damarı, ahlakları var mı, hiçbir şeyleri yok.

Kredi kartı dolayısıyla vatandaşın borç yükü 509 trilyon oldu. Ödedikleri faiz 2014'te 37 milyar lira. 2017'de 57 milyar lira. 1 milyon 293 bin vatandaşımız bankalar tarafından kara listeye alınmış durumda. 

Yeni Şafak gazetesi son derece güzel gazetecilik örneği verdmiş. Sanayi kuruluşu bankalara 10 katrilyon faiz ödemiş. Şirketin karlardaki payı yüzde 51' demiş. Sonra haberi sürdürüyor ve kamu bankalarının faizi özel bankaları geçti, diyor. Doğru. Erdoğan haberi görmemiştir görse Kılıçdaroğlu yapmış, CHP yükseltmiştir faizi diyecek. 

Erdoğan, sen faiz lobisinin liderini. Recep Bey 15 yıldır memleketi sen yönettiğinin farkında değil misin? Milletin kanını emdin şimdi şikayet ediyorsun. Bir KHK ile hocaları üniversiteden atıyor, mal varlıklarına el koyup ailelerini dağıtıyorsun. Bir de faiz lobisiyle mücadele et. Vallahi geleceğim saraya seni kutlayacağım. Yapabilir mi, yapamaz. Yakasını tefecilere kaptırmış. Sevgili Recep Bey seni tefciler de kandırıyor. 

Enflasyonun inmediğini itiraf ediyor. Bu kafayla giderse inmez, diyor. 'Yüzde 20 faiz uygulayan bankalar var. Yatırım olmadan istihdam our mu? Millet zannediyor ki krediyi alan eziliyor, tüketici eziliyor' diyor. Recep bey doğruları söylüyorsun ama doğruyu yaptığın anlamına gelmiyor. İnsanda utanma duygusu olur. Hem memleketi bu hale getirip, üste çıkacaksın.  

Kerkük'te soydaşlarımız var. Ortak kültürümüz var. Her zmaan destek verdik. Adalet yürüyüşümüz sırasında bile gençlik kollarımız Kerkük'e yardım götürdü. Kerkük'te Türkmenler sistemli şekilde öldürülüyor. Recep Bey ve Dışişleri Bakanı duysun. Ocak ayında 2 lider öldürüldü. Hükümetten bir laf duydunuz mu? Recep Bey söyledi mi, haberi bile yoktur. Bunları dile getirip, sahip çıkan biziz. Kim mağdursa yanlarındayız. 

Bir devleti güçlü kılan ekonomisidir. Ekonominiz güçlüyse, üretiyorsanız güçlüsünüz. Teknoloji, bilgi, tarlada ürün üreteceksiniz. Dünyadaki ekonomideki gücünüzle söz sahibi olacaksınız. Bunu yapmak zorundayız. Türkiye ürettiği, insan haklarına değer verdiği sürece uluslararası arenada saygınlık kazanacak. İstedğiniz kadar güçlü olun bir konuyu unutmamak gerekir. Ülkenin bekasının güvencesi ordumuzdur. Ordumuzu Mustafa Kemal'in ordusu olarak tanımlarız.

Ordumuzun Afrin'de yaptığı harekatı destekledik. Ordumuzun yaptığı mücadele Türk halkının mücadelesidir, Erdoğan'ın mücadelesi değildir. Vatani görevdir bunun adı, parti görevi değildir. Siz vatani görevi parti görevine dönüştürüyorsunuz. Son 13 yılda Türkiye'nin DNA'sı ile oynandı. Ordu, Ergenekon, Balyoz operasyonlarını kim yaptı? FETÖ'nün ordunun içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye hapse attılar. Devletin bütün sırlarına vakıf olan bir adamı terörist diye hangi şerefsizler hapse attılar. Kalkmış bana şereften namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez. Her türlü desteği verdiler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 komutan istifa etmek zorunda kaldı.

Neymiş Recep Bey kahramanmış. Ne kahramanı? Kendi toprağında IŞİD'in desteği ile kaçan korkaktır. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD'le iş birliği mi yaptın, yoksa korktun mu? Gözlerinden öperek söylüyorum, sen IŞİD'den mi korktun, yoksa iş birliği mi yaptın?

Afrin operasyonu devletin operasyonudur, siyasetin değil. Muhatapları ile gidip görüşen iki önemli devlet bürokratı vardır. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dır ve Hakan Fidan'dır. Bu ikisi Moskova'ya da gittiler, Amerika'ya da gittiler, Avrupa'ya da gittiler. Hava desteğini de bunların sayesinde aldılar. Dünyanın en korkak adamı kahraman olacak.

Devleti yönetenler az ve öz konuşurlar. Sabah, akşam, öğle, ikindi, yatsı konuşmazlar. Çünkü, devlet öyle yönetilmez.

15 yıl önce Türkiye'nin beka sorunu yoktur. Şimdi bekadan söz ediliyor. Türkiye liyakatla yönetilmiyor ve bu Türkiye'nin başını yakıyor. Ağzımdan çıkan belli duymuyorsan ne yapalım? Sen kulağınla dinlemiyorsan ben kime anlatacağım? Kızmasının nedeni, PYD liderini Yargıtay kararına rağmen Ankara'ya davet etti. Altına kırmızı halılar serdi ve terör örgütü lideri, oturdu konuştu. Mahmut Tanal da gitti suç duyurusunda bulundu.

Terör örgütü propagandası, terör örgütü liderine yardım ve yataklık yaptılar. Recep Bey, sen terör örgütüne yardım ve yataklık yaptın. Dava açamıyor, açsa rezil olacak. Suçu ve suçluyu övme. Bundan daha büyük övme mi olur?

Dut yemiş bülbüle dönüyor bu soruları duyunca. Seni dut yemiş bülbüle döndüreceğim. Senin ne işin var Suriye bataklığında. Süleyman Şah Türbesi'ni neden kaçırdın arkadaş. Orası bizim toprağımız ya.

En sonunda İçişleri Bakanlığı terör listesine aldı. Bunu da dilekçene ekleyeceksin. Artık İçişleri Bakanlığı da kabul etti. Ben bunları söyleyince Bremen Mızıkacıları gibi saldırıyorlar. Siz işbirliği mi yaptınız, nedir bu saldırı? PKK saldırıyor, IŞİD saldırıyor. FETÖ saldırıyor.

Kemal'in takımı zaten Afrin'de. O takımın adı Mustafa Kemal'in ordusu. O ordu senin ordun değil, bu milletin ordusudur. Benim oğlum asker. Benim oğlum askerlikten kaçmadı. Benim oğlum çürük raporu almadı. Benim oğlum bedelli ödemedi. Fakirin fukaranın oğlu nasıl askere gittiyse öyle askere gitti. Senin çocukların ne oldu? Takımının çocukları ne oldu?  Şehidin üzerinden edebiyat yaparsın, köşeyi dönünce aile boyu kaçarsın. Sen benim ayarım değilsin. Arkamdan laf söyleme. Söyleyeceksen karşımda söyle. Çocuklarını askerden kaçıran adam milliymiş.

Bizimle müttefiklik ilişkilerini sürdürecekseniz hiç kimsenin terör örgütleri ile olmasını kabul etmiyoruz. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz. 

35 yıldır terörde en büyük acıyı çeken biziz. Beceriksiz bir yönetim Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına soktu. Yapmayın, etmeyin dedik. Sana mı soracağız, dedi geldiğimiz durum ortada.  Ülkemizde, Suriye'de, Irak'ta huzur istiyoruz. ABD'nin Irak müdahalesiyle Orta Doğu'da bütün dengeler alt üst oldu. Nükleer silah var diye girdiler bir şey çıkmadı.

Enis Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay ceza verilmiş, asla kabul etmiyoruz. Berberoğlu üzülme. Adımın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu kadar eminim mutlaka ve mutlaka beraat edeceksin.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları