loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu 'Kadıköy Geleceğini Kuruyor' projesinin startını veriyor

Kılıçdaroğlu 'Kadıköy Geleceğini Kuruyor' projesinin startını veriyor
Tarih: 09.10.2015 - 19:06
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 9 projenin açılış ve temel atma töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul 1. Bölge Milletvekillerinin katılımıyla 10 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

Kadıköy Belediyesi, “Kadıköy Geleceğini Kuruyor” sloganıyla hayata geçireceği 9 projenin açılış ve temel atma törenine hazırlanıyor. 


Kadıköy halkının öneri ve istekleri doğrultusunda hazırlanan 9 projenin açılış ve temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekilleri tarafından yapılacak.


TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK PROJELER :

1- SUADİYE NOSTALJİK DÜKKANLAR

Kadıköy ilçesi Suadiye Mahallesi’nde, 110 yıl önce yapılmış olan 9 adet dükkanın restorasyon çalışmaları tamamlandı ve Kadıköylülerin kullanımı için hazır hale geldi. 

2- KADIKÖY’E 11 YENİ PARK | 19.000M2 YEŞİL ALAN

2015 yılında, Kadıköy Belediyesi tarafından peyzaj projeleri hazırlanan ve 19.000 m2 alana yayılan toplam 11 yeni park açılacak.

3- KARİKATÜR EVİ 

Kadıköy’de Rasimpaşa Mahallesi’nde yer alan bina, Karikatür Evi, olarak düzenleniyor. Karikatürcüler Derneği ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda, dernek arşivinde bulunan 10.000 adet orijinal eser, Karikatür Evi’nde sergilenecek.

4- KADIKÖY BELEDİYESİ BAHRİYE ÜÇOK EKOLOJİK KREŞ 

Sürdürülebilir çevre ve ekolojik mimari doğrultusunda uygulama yapılmak üzere tasarlanan projede;
Binanın en önemli özelliği; inşaatından döşenmesine, enerji, su vb. temel altyapısı, bütünüyle çevreci bir tasarım ile gerçekleştiriliyor. Toplam İnşaat Alanı 1107m² olan anaokulu binasında; Farklı yaş grupları için sınıflar ve ortak oyun alanları, Uyku odası, bilim ve faaliyet sınıfları yer almaktadır.

5- KADIKÖY BELEDİYESİ GENÇLİK SANAT MERKEZİ

Kadıköy Belediyesi 1913 yılında, “Kız Mektebi” olarak açılan ve “Özdemiroğlu İlkokulu” adını alan tarihi köşkü satın alarak Gençlik Sanat Merkezi projesini başlattı.

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi; 9 yıldır, her yıl 4-14 yaş aralığındaki yaklaşık 4000 çocuğu sanat ile buluşturan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin devamı niteliğinde olacak.

14-19 yaş arası gençlere hizmet verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, kullanılabilir 4 katı ile 816,1 m2’lik bir kullanım alanına sahip.

6- KADIKÖY BELEDİYESİ HALDUN TANER EVİ

II. derece tarihi eser niteliğindeki bina, Kadıköy Belediyesi Haldun Taner Evi olarak işlevlendirildi.
Haldun Taner’in eşi ve dostlarından oluşan Danışma Kurulu ve Kadıköy Belediyesi ortaklığında yürütülen çalışmalardan sonra Haldun Taner’in eserleri ve hayatına dair özel eşyalarının da yer aldığı bir düzenleme ile her yaştan vatandaşımızın kullanımına açılacak.

7- BİSİKLET YOLLARI - İNÖNÜ CADDESİ

Halka ulaşım kolaylıkları ve yeni spor alanları kazandırma konusunda çalışmalar yapan Kadıköy Belediyesi İnönü Caddesi’nde 3265 metrelik yeni bisiklet yolu hattını tamamladı.

8- MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÇAMAŞIRHANE PROJESİ

Marmara Üniversitesi ile işbirliği ile üniversite kampusuna öğrencilerin yararlanacağı bir çamaşırhane yapıldı. 40 metrekarelik bir alana yapılan çamaşırhanede öğrencilerin vakit geçirebilecekleri bir sosyal dinlenme odası da bulunuyor.

9- KOŞUYOLU MAHALLESİ KARAKOL BİNASI

Eski ve kullanım fonksiyonlarını yitirmiş olan Koşuyolu Karakol Binası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Kadıköy Belediyesi’ne gelen talep üzerine yıkılıp yeniden yapıldı.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları