loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıda 1 şehit

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıda 1 şehit
Tarih: 25.08.2016 - 15:56
Kategori: Gündem

Artvin Şavşat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda yaralanan 3 askerden jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

Artvin Şavşat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda yaralanan 3 askerden jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kars’tan Artvin’e geçerken konvoyun çatışma ortasında kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu bilgiyi verdi: “Biz yola çıktığımızda yolda bir çatışma olduğuna dair herhangi bir uyarı yapılmadı. Sanırım biz geçerken başladı. Araçtan çıkarılmadığımız için tam olarak anlayamadık. Çatışmanın kiminle yaşandığına dair bir bilgi vermediler. Bizi zırhlı bir araçla Karayolları’nın tesislerine getirdiler. Korumalarımın bir kısmı benimle, bir kısmı orada. “

CANLI YAYINA BAĞLANDI

Artvin'deki saldırı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu telefonla CNN Türk canlı yayınına da bağlandı.

Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aradığını söyledi ve şöyle konuştu:

“Geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bir helikopterin geleceğini güvenli olarak bizi götüreceklerini söylediler. İçişleri bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldıklarını ifade ettiler. Kendilerine nazik davranışlarından dolayı teşekkür ettim. Binali Bey’le de görüştüm. Binali Bey’e de teşekkür ettim.Benim bulunduğum araca herhangi bir kurşun isabet etmedi.”

KILIÇDAROĞLU: VATANIMIZ İÇİN CANIMIZI FEDA EDERİZ

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:Biz ülkemizi seviyoruz. Vatanımız için canımızı feda ederiz. Bu tür terör eylemleri bizi yıldırmaz . Programımıza aynen devam edeceğiz.Yolumuzun kesildiği ifade edildi. Araçlar durdular. Güvenlik güçleri silahları alıp konuşlandılar biz silah seslerini duyduk. Uzun süre kalamayacağımız söylendi. Sonra zırhlı araç geldi. Karayolları binasına gittik ama orasının da güvenli olmadığı söyledi. Oradan çıkıp Şavşat’a geldik.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları