loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Ergin'in Meclisteki cenaze törenine katıldı

Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Ergin'in Meclisteki cenaze törenine katıldı
Tarih: 26.09.2016 - 13:18
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Eski Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Eski Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin için TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden 22. ve 23. dönem Muğla milletvekilliği Prof. Dr. Gürol Ergin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bir dönem TMMOB Ziraat Odası Başkanlığı görevini de yürüten Ergin için TBMM'de tören düzenlendi. 





Prof. Dr. Gürol Ergin kimdir?

1 Haziran 1944'te Samsun'da doğdu. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. Atatürk ve Hacettepe Üniversitelerinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1978'de Doçent, 1990'da Profesör oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde; Senato Üyeliği, Mezuniyet Sonrası Eğitimi Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Gıda Bilimleri ABD Başkanlığı ile Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Sanat Kurumu'nun 2. Başkanı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın Başkanı olarak hizmet verdi. 1996'da FAO "Gümüş Para", 2000'de Akdeniz Gazeteciler Derneği "Yılın Sivil Toplum Örgütü Yöneticisi", 2002'de ADD "Atatürkçülük", 2005'te Muğla Hamle Gazetesi "Yılın En İyi Milletvekili", 2006'da Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından "Yılın Milletvekili' ödüllerini aldı. Almanca bilen Ergin, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP' den Muğla milletvekili seçilmişti. 

www.istanbulgercegi.com ailesi oarak Prof. Dr. Gürel Ergin hocamızın ailesine, sevenlerine ve tüm dostlarına başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz...

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları