loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Sözcü'yü ziyaret etti

Kılıçdaroğlu Sözcü'yü ziyaret etti
Tarih: 19.05.2017 - 16:53
Kategori: Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlenen Sözcü gazetesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, 'Sözcü bir halk gazetesidir. Baskılara boyun eğmez. Siyasi otoritenin talimatıyla gazetelere el konulamaz' dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlenen Sözcü gazetesini ziyaret etti. 

Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve Sözcü yazarlarıyla bir süre görüşen Kılıçdaroğlu çıkışta açıklamalarda bulundu. 

CHP liderinin açıklamaları şöyle:

"Sözcü bir halk gazetesidir. Baskılara boyun eğmeyen, iktidarların pek de hoşuna gitmeyen bir gazete. Gerçek habercilik yapıyor, dik duruyor. Sözcü üzerinde baskı oluşturarak yayın çizgisine müdahale etmek istiyorlar. Gazetecilerin gözaltına alınıp, tutuklanması, gazeteler üzerine baskı kurulması hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır. Bugün yaşadığımız olay bir dikta yönetiminin Türkiye'de hangi olaylara imza atabileceğini göstermiştir. Diktacılara ve onun emrindeki yargıçlara açık ve net söylüyorum; adalet dağıttığınız ölçüde saygınlığınız artar. Siyasi iktidarın sopası konumunda adalet dağıtılmaz, bu sadece adaleti yıpratır. Savcılıklarını, yargıçlıklarını yapsınlar. Siyasi otoritenin talimatıyla karar almak, gazetelere el koymak, gazetecileri tutuklamak 21. yüzyıl Türkiye'sinin hak etmediği bir olaydır."




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları