loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Tek adama tüm yetkiler verilirse örnek Libya'dır, Irak'tır

Kılıçdaroğlu: Tek adama tüm yetkiler verilirse örnek Libya'dır, Irak'tır
Tarih: 20.03.2017 - 14:27
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde hesap verilmeyen sistem olmaz. Bir bakan yolsuzluk yaparsa Meclis'te konuşulamayacak bile.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde hesap verilmeyen sistem olmaz. Bir bakan yolsuzluk yaparsa Meclis'te konuşulamayacak bile. 

Kılıçdaroğlu'nun Ordu Ticaret Odası'ndaki konuşmalarından satır başları şöyle: 

"Anayasa değişikliği görüşmeleri oldu, niye milletten gizliyorlar? Millet öğrenmesin diye. Devletin arabasını, uçaklarını, parasını, televizyonlarını, forsunu kullanıyorlar. Dünya kadar para harcayarak evet propagandası yapıyorlar. Biz konuşunca belli televizyon kanalları bizi hiç görmüyor. Çağırın istediğiniz gazetecileri çağırın soru sorsunlar diyoruz, korkuyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar ben bu milletin ferasetine güveniyorum. 

Bütün yetkileri bir adama verirseniz hata yaparsa faturayı herkes öder. 

Vekil sayısı 600'e çıkacak, faturası 187 trilyon TL. 550 neyinize yetmiyor? Bu parayı fakir fukara ödeyecek. 187 trilyonu milletvekiline vereceğinize fındık üreticisine verin. 

18 yaşında vekillik getiriliyor. 18 yaşında vekil olan askerlikten muaf olacak, 2 yıl vekillik yaparsa emeklilik hakkına kavuşacak. Sizin çocuklarınız El Bab'da mücadele ediyor. Vekilliği sizin çocuklarınıza bırakırlar mı?

Evet'i anlatamıyorlar. PKK de hayır diyor biz de hayır diyoruz. Eğer Türkiye'yi başka mecraya çekmek isterseniz bu anayasa değişikliği çıkar o zaman felaket olur.

Freni olmayan bir araca 80 milyonu bindirir misiniz? Bu işin sağı solu yok. Bu memleket meselesi. 
Hayır, çıkarsa Cumhurbaşkanı 2019'a kadar yerinde. Hükümet, bakanlar, yine yerlerinde. Hayır'ın birinci anlamı: Bu millet demokrasi istiyor. 2. anlamı: TBMM Gazi Meclis'tir.550 vekil vardır. Bir meseleyi çözecekseniz orada çözün.

Tek adama tüm yetkiler verilirse örnek Libya'dır, Irak'tır.

Demokrasilerde hesap verilmeyen sistem olmaz. Bir bakan yolsuzluk yaparsa Meclis'te konuşulamayacak bile. Bugünkü modelde hesabı sorulabiliyor.

Bugünkü modele göre, Cumhurbaşkanı yurt dışına gittiğinde TBMM Başkanı vekalet ediyor. Getirilen modelde kendisinin tayin ettiği bir yardımcı temsil edecek. Seçimle gelmeyecek. Seçimle gelmeyenler Türkiye'yi darbe dönemlerinde temsil etmişlerdir. Demokrasiyi geliştirelim derken darbe dönemlerine gidiyoruz.

Bütün yetkiler bir kişiye verilirse devleti en geç 24 saat içinde ele geçirirsiniz. Müsteşarlar, kaymakamlar, müdürler, emniyet görevlileri bir kararnameyle değiştirilebilir.

Bugün OHAL var. OHAL yetkisini Meclis verir. Getirilen modelde yetki sonra Meclis'e geliyor. Başkan mallara el koydum, diyebilir."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları