loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya konuk oldu

Kılıçdaroğlu Teke Tek'te Fatih Altaylı'ya konuk oldu
Tarih: 24.01.2017 - 22:15
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya konuştu...

CHP lideri Kılıçdaroğlu Habertürk'te Teke Tek programında gündemi değerlendiriyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Kişiye özel düzenleme Türkiye'yi felakete götürür"

“Bu tartışmayı mevcut cumhurbaşkanı bağlamında yapmıyorum. Sanki Erdoğan bağlamında yapılıyormuş gibi yansıtılıyor. Bundan sonraki yıllarda da devam edecek bir süreç. İleride basiretsiz bir kişi geldi, bir kişi öldü ne olacak? Yardımcısı seçimle gelen birisi değil. Seçimle gelmeyen biri Türkiye’yi mi yönetecek? Demokrasiden tamamen uzaklaşmak demektir. Bunlar tartışıldı mı? Hayır. Anayasayı değiştiriyoruz. Anayasanın değişmesi kolay değildir. Hele bu kabul edildikten sonra değişmesi çok daha zor. Kişiye endeksli düzenleme Türkiye’yi felakete götürür. Fiili durum var anayasal koşullara uygun hale getirelim diyorlar. Anayasaya aykırı bir uygulamadır.”

"Basın hür mü? Hayır"

“Seçim barajı olduğu gibi duruyor. Düşünceyi açıklama özgürlüğü önündeki engeller olduğu gibi duruyor. Sayın Davutoğlu’na da söylemiştim. Anayasa diyor ki basın hürdür sansür edilemez. Yeni anayasa yapsak ne yazacağız? Aynı şeyi. Peki basın hür mü? Hayır. Neye göre değil? Darbe döneminde çıkan yasalara göre. Onu değiştirmeliyiz. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri. Şimdi böyle mi? İki kişi yan yana bile yürüyemiyor. Biz demokrasiyi savunuyoruz hiç ayrım yapmadan. Siyasi görüşler kimlikler farklı olabilir. Hepimiz aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. Ama biz diğer partilerden ayrılıyoruz. Katıksız saf dürüst namuslu şekilde demokrasiyi savunuyoruz.”

"Egemenliği milletten alıp Saray'a veriyoruz"

“Bir partinin mutfağında anayasa hazırlanır mı? Öbür parti buna koşulsuz destek veriyorum der mi? Demez. İlk anayasa kuruluş anayasasıdır. O anayasa çok önemlidir. Birinci maddesi “Egemenlik milletindir” der. Düne kadar saraydaydı. Tek parti vardı dolayısıyla ikinci bir parti yoktu oturuldu anayasa yazıldı egemenlik millete verildi. Burada egemenliği milletten alıp saraya veriyoruz. Başa döndük. Parlamento var ne yapacak? Üstelik sayıyı 550 yetmiyor 600’e çıkaracak. Hangi yasaları çıkaracak? Yasaları çıkaracak olan cumhurbaşkanlığı kararname ile. Şimdi salt çoğunluğa gerek yok. Parlamentonun yetkisini kanun yapma yetkisi parlamentoya aittir. Rejim ne olursa olsun. Kanun yapma tekeli vardır. Siz bu tekeli veriyorsunuz. Ayrıca sayın cumhurbaşkanı Meclis’i feshetme yetkisi veriyorsunuz. 82’de 71’de olanlar da darbe sonrasıydı. O anayasaların düzeltilmesi gerektiğini söyledik zaten. Karşı çıkmadık. Nasıl olması gerektiğini de söyledik.”

"Hangi görüşten olursa olsun herkesi 'Hayır' demeye davet ediyoruz"

"Ülkesini seven, demokrasiyi savunan hangi görüşten olursa olsun 'Hayır' demeye davet ediyoruz. Tarihimizde böyle bir düzenleme yok. Mete Han'dan bu yana böyle bir şey yok. Bir kişiye özgü olarak kalıcı hale getirilmek istenen düzenleme. Türkiye bölünebilir, iç çatışma çıkabilir. Binali Yıldırım 'başkanlık gelmezse Türkiye bölünür' dedi. 15 yıldır yönetiyorsunuz niye bu noktaya geldik? Bu sorunun cevabı verildi mi?

"70 ilden IŞİD'e militan katıldı"

Ortadoğu'yu bu hale kim getirdi? Suriye'nin iç işlerine karışmayın dedik. Defalarca söyledim. Bütün terör örgütleri buraya gelecektir dedim. IŞİD'e bunlar destek verdi. Önce IŞİD'e destek verdiler. 70 ilden IŞİD'e militan katıldı. Bir ilden IŞİD'e militan gidiyorsa taban tutmuş demektir. Buralarda tedaviler edildi. El Nusra'ya silah gönderdiler. Böyle bir tablo olabilir mi? Başka ülke bizim ülkede terör örgütüne silah verince kızmıyor muyuz? Aynı şeyi biz yapıyoruz. Şimdi paşa paşa gidip Esad'la aynı masaya oturdular. Adama sormazlar mı Türkiye'de sadece 3 milyon kişi var"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları