loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama
Tarih: 25.01.2019 - 12:08
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme sonrası iki lider ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Demokrasi tarihinde ilk imzaları atma gibi geleneğimiz var. Yine bir demokrasi geleneğine imza atıyoruz. Demokratik anlamda çok geniş işbirliğini İYİ Parti'yle hayata geçiriyoruz. Ülkemize hayırlı olmasını isterim. Biz demokrasi, huzur içinde birlikte yaşama mücadelesi variyoruz. Kavgadan yana değiliz, huzurdan, barıştan yanayız. Bütün belediye başkanlarımız kentleri huzurla yönetsinler isteriz. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanı 4 arkadaşımız var. Çaba gösterdiler bize hazır bir liste getirdiler. Bu arkadaşlarımıza teşekkür etmek isterim. Bu uzlaşma kültürünü Türkiye'nin önüne koyduğumuz için mutluyum." 

Meral Akşener'in açıklamaları ise şöyle:

"İlk işbirliği kararımızı CHP genel merkezinde yapmıştık. Bugün sonuçlandığını sizlerle paylaşmak üzere İYİ Parti genel merkezinde bir aradayız. Ben de CHP'nin ve İYİ Parti'de müzakereleri yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun bir süreçti. Ortak çalışmaların olabileceğini Türkiye adına ortak çıkarların ortaya konabileceğini Türkiye'ye arkadaşlarımız sağlamış oldular. Yerel seçimelre gidiyoruz, izliyoruz sanki savaşa gidiyoruz. Türkiye'nin coğrafyası, jeopolitiği nedeniyle hem iktidarın hem muhalefetin Türkiye ile ilgili hedefleri olan ülkeler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini iki genel başkan olarak defalarca söyledik. Ama biz yerel seçime gidiyoruz. Muhtar, belediye meclis üyesi, ilçe belediye, il belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı seçeceğiz. Dolayısıyla savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı, milleti birbirine düşüren dil kullanılıyor. İki kurumsal partinin üyesi, seçmeni var. Cumhur İttifakı'nın olduğu gibi... Biz iki genel başkan da Cumhur İttifakı'nın oluşturduğu sisteme hakaret eden bir dil kullanmadık. Millet İttifakı'nı oluşturan insanların hepsine hakaret etmek, taciz etmek Türkiye'yi yönettiğini zanneden yöneticiler açısından utanç verici. Aday olan arkadaşlarımızın projelerinin tartışılacağı seçimler. Bütün kutuplaştırıcı dili kale almayacağız, milletimize ulaşma yolunu seçeceğiz. Bu işbirliğinin Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.. Sonuçlar da iyi oalcak diye düşünüyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları