loading
close
SON DAKİKALAR

Kimin tuzağı...

Kimin tuzağı...
Tarih: 01.09.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Suruç’ta 32 gencin katli IŞİD’in üzerine atılmış ama IŞİD bu olayı üstlenmemişti. Suruç olayı muhtemelen Türkiye’yi IŞİD’e karşı kışkırtmak ve ABD’nin İncirlik üssüne yerleşmesine kamuoyu desteği sağlamak için bir provokasyondu.

Türkiye ABD’nin zorlamasıyla IŞİD’ e karşı hava hücumlarına katıldı.
Ve beklendiği gibi IŞİD Türkiye’yi terörle tehdit etmeye başladı.
IŞİD’ in Türkiye’ye doğrudan bir tehdidi var mıydı? Hayır...
Suruç’ta 32 gencin katli IŞİD’in üzerine atılmış ama IŞİD bu olayı üstlenmemişti.
Suruç olayı muhtemelen Türkiye’yi IŞİD’e karşı kışkırtmak ve ABD’nin İncirlik üssüne yerleşmesine kamuoyu desteği sağlamak için bir provokasyondu.
Türkiye’nin IŞİD’e saldırması kimin işine yarıyor... Kuzey Suriye’deki PKK uzantısı Kürt birliklerinin...
IŞİD Kobani’yi tehdit ettiği gibi Kürtlerin sınırımızda şerit oluşturarak denize çıkmasını önlüyor.
Türkiye IŞİD’e bu durumda Kürtler adına saldırmış oluyor...
PKK ve PYD militanlarına gönüllü destek sağlıyor. Bunun için ülke riske atılıyor.
Karşılığında PKK teşekkür mü ediyor? Hayır, saldırmaya, her gün asker ve polis şehit etmeye devam ediyor. Biz sadece karşımızda “bir” olan terör örgütü sayısını “iki”ye çıkarmış bulunuyoruz.
Dış politikada enayi tuzağı diye bir deyim var mıdır? Varsa işte budur.

TEMSİL

Meclis’te PKK’nın en az 80 temsilcisi var. Son 45 günde 70 şehide rağmen gazilerin, şehitlerin ve şehit yakınlarının temsilcisi yok. Gazeteci Müyesser Yıldız partilere çağrı yapıyor:
- Güçlüye, paralıya, meşhura değil de, bir kez olsun şehitlere ve gazilere öncelik verin.
Listelerinizde şehit ve gazi kontenjanı olsun.
Hem onlara ne kadar sahip çıktığınızı göstermiş, hem Meclis’in bu acıları hiç ama hiç unutmamasını sağlamış olursunuz.

30 Ağustos “PKK terörü” nedeniyle iptal edildi!
Emperyalizmin oyuncağı olan teröre verilecek en iyi yanıt bu ülkenin emperyalizme teslim olmadığını anımsatmak değil miydi?
Kutlamaların iptali, en büyük örgüt propagandası olmadı mı?

Akif Kökçe

SİNCAN

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 30 Ağustos Pazar günü, aldığı bir ihbar üzerine Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giderek yerinde bir tespit yaptı. Resmi bayramlarda, okulların duvarına asılması gereken ATATÜRK posteri ve Türk bayrağının asılmadığını tespit etti. Direkteki bayrağın da yırtılmaya yüz tuttuğunu gördü. Durumu kamuoyuna duyurdu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da geçenlerde İnegöl Milli Eğitim Müdürünün Atatürk’e karşı terbiyesizliğini komuoyuna duyurmuş, görevden alınmasını istemişti.

CHP, Yeni CHP olalı ne Atatürk, ne bayrak gibi konularla ilgileniyor. Atatürk’ün heykelleri yakıldı, parti oralı olmadı. Yeni vekillerin bu duyarlığı umarız devam eder...

Bu ne endişe!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba geçenlerde eski bir milletvekilinin cenaze törenindeydi. Bir ara dikkatini çekti. Kendisi gibi “Parti genel başkan yardımcısı” sıfatını taşıyan AKP’li milletvekilleri tören alanına adeta minik birer koruma ordusuyla gelmişlerdi. Kimi korumalar makam arabasının kapısını açıyor, kimileri vekilin çantasını vs. taşıyordu. CHP’li Başkan Yardımcılarının ise korumaları yoktu. 

Dün bu konuda soru önergesi veren Veli Ağbaba dedi ki:

“Bırakın mevcut vekilleri, kimi eski vekillerin, hatta eş ve çocuklarının bile korumaları var. Koruma ciddi tehdit varsa verilir. Çok ciddi tehditler alan Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a koruma tahsis edilmezken bir sürü kişiye koruma verilmesinin izahı nedir, merak ettim.”

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları