loading
close
SON DAKİKALAR

Kırklareli'nde halk termik santral ÇED toplantısını engelledi

Kırklareli'nde halk termik santral ÇED toplantısını engelledi
Tarih: 03.08.2018 - 13:25
Kategori: Çevre

Kırklareli'nde yöre halkı ve yaşam alanı savunucuları, termik santralle ilgili ÇED bilgilendirme toplantısını yaptıkları eylemle engelledi.

Kırklareli'de kurulması planlanan termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı, yaşam alanı savunucuları ve yöre halkının protestosu nedeniyle gerçekleştirilemedi.

AA’nın haberine göre, toplantının yapılacağı İnece beldesindeki belediyeye ait düğün salonuna gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk ile santral kuracak firmaların temsilcileri yöre halkı ve yaşam savunucuları tarafından protesto edildi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar ve beraberindeki çeşitli siyasi parti, yaşam alanı savunucusu kurum temsilcileri ile vatandaşlar, santrale karşı olduklarını belirterek, "Trakya kömürle kararmasın", "Elektriğin bedeli can olmasın", "Ne termik, ne kömür Efe ister uzun ömür" yazılı pankartlar açarak, slogan attı.

Barikatı aşarak yetkililere ulaşmak isteyen vatandaşlar ile jandarma arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Toplantının sona ermesinin ardından jandarma ekiplerince gözaltına alınan iki kişi yurttaşların protestosu sonrası bırakıldı.

Milletvekili Gündoğdu, yaşananlar sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede termik santral kurulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Toplantının da vatandaşların tepkisi nedeniyle yapılamadığını belirten Gündoğdu, bundan sonra vatandaşların daha organize ve daha sakin bir şekilde eylemlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları