loading
close
SON DAKİKALAR

Kırkpınar’da yarı finalistler belli oldu

Kırkpınar’da yarı finalistler belli oldu
Tarih: 24.07.2016 - 09:47
Kategori: Spor

655’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ikinci günü başpehlivanlık güreşleri tamamlandı.

655’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ikinci günü başpehlivanlık güreşleri tamamlandı. Üçüncü turda mücadele eden 16 başpehlivandan Recep Kara, Orhan Okulu, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Salih Erinç, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Balcı rakiplerini yenerek bugün yapılacak olan çeyrek finale çıkma hakkı kazandı.
Şaban Yılmaz ve Hamza Köseoğlu arasındaki güreş müsabakası ise yaklaşık 85 dakika sürdü. Başpehlivanlardan Şaban Yılmaz, altın puan bölümünde rakibini tuş ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Müsabaka sırasında el baş parmağından sakatlnan Şaban Yılmaz, "Hamza benim çırağımdı. Maçı bırakmadı, iyi mücadele ettik. Parağım sakatlandı ama güreşe devam edeceğim. İnşalah finale çıkar ve altın kemeri alırım. Bu yıl Kırkpınar'a çok iyi hazırlandım" dedi.

Başpehlivan güreşleri yarın devam edecek.

262 GAZETECİ TAKİP EDİYOR

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni Edirne Belediyesi’ne akreditasyon yaptıran 53’ü yabancı 262 basın mensubu izliyor. 100 kadar da fotoğraf sanatçısı Sarayiçi Er Meydanı’nda güreşleri yakından takip ediyor. Başpehlivanların çayıra çıkmasının ardından da tüm tribünler doldu ve pehlivanlara tüm müsabakalarda alkışlarıyla destek verdi. Yarın çeyrek finalle başlayacak olan başpehlivanlık güreşlerinin yanı sıra 656’ncı Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin de ağalık ihalesi gerçekleştirilecek.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları