loading
close
SON DAKİKALAR

Kırmızı Plaka roman mahallelerini geziyor

Kırmızı Plaka roman mahallelerini geziyor
Tarih: 26.11.2015 - 19:50
Kategori: Siyaset

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği'ne seçilen Özcan Purçu, Urla’nın Sıra Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşları ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği'ne seçilen Özcan Purçu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve CHP Urla İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz, Urla’nın Sıra Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşları ziyaret etti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı makamında ziyaret eden vekiller, ziyaretin ardından Başkan Uyar ile birlikte Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye gittiler. Coşkulu kalabalığın beklediği mahallede romanlar vekillerini davul ve zurna ile karşıladılar. Karşılaşmanın ardından mahallede bulunan roman vatandaşların evlerini gezerek ev sahipleri ile sohbet eden Özcan Purçu, roman vatandaşlara nasihatlerde bulundu.


“ARTIK SAHİPSİZ DEĞİLSİNİZ”

Bugün tarihi ve mutlu bir anımız. Geçen seçimde Roman bir vatandaş nasıl Milletvekili yapıldıysa, bu seçimde tekrardan bir tarih yazdık ve Türkiye’nin en büyük makamı olan divan heyetine seçildim diyerek konuşmasına başlayan Özcan Purçu: “Çok mutlu ve onurluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasaydınız ben burada olamazdım. Biz roman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldik. Naylon çadırda büyüdük. Çadırımızda su da yoktu elektrikte yoktu. Çok zor koşullarda yaşadık. Ama bugüne kadar ülkemize sevgimizi, saygımızı hiç esirgemedik. Ben şuna çok seviniyorum. Kamu yönetimini bitirdim ama Kaymakam olamadım. İyi ki de olamamışım. Şimdi Milletvekiliyim ve ülkeme bu şekilde hizmet edeceğim. Bunu CHP yaptı. CHP bu yaptığıyla tüm dünyaya örnek oldu. Roman kökenli biri ilk defa divan üyeliğine seçildi ve vekil oldu. Artık sahipsiz değilsiniz. Ama sizden şartlarımız var. Çocuklarınızı ne olursa olsun okula gönderin. Üniversiteye gönderin. Onları küçük yaşta evlendirmeyin. Bu konuda beni örnek alsınlar. Ben çok zor şartlarda okudum ve şimdi meyvesini yiyorum. Sizlerin çocukları da okuyup bir gün CHP’nin kapısına gelecektir. Çünkü CHP herkese eşit bakıyor” ifadelerini kullandı.


“SİZLER HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANSINIZ”

Türkiye’nin ve dünyanın her tarafında konuştuğu zaman insanların yüzlerini güldüren ama haklarına gelince bir kenarda itilmiş, fark edilmeyen, hissedilmeyen, ötekileştirilen Roman vatandaşların tarih yazdığı bir günde birlikte olduklarını vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: “Bugün burada roman kardeşlerimiz içinde bulundukları duvarları yıkarak, her türlü zorluğu aşarak bir büyük mücadelede tarihi bir zafer kazandılar. Bu zaferin adı, Evet ben roman kimliğimle yaşıyorum ve varım deme mücadelesidir. Sizler bizlerin bir parçasısınız. Şimdiye kadar hep kenarda kaldınız. Sizlerin sorunları çözülmedi. Sizlere bir ayrımcılık yapıldı. Ama tarihte ilk defa bütün dünyada ve Türkiye’de ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi elinin tersiyle bütün her şeyi yıkarak Roman kardeşlerini kucakladı ve bağrına bastı. Bugün sıradan bir gün değildir. Bugün roman kardeşlerimizin geleceğe dair iddialarını, umutlarını, arzularını ve beklentilerini bütün dünyaya haykırma günüdür. Bugün burada içinizden biri, sizler gibi yetişmiş, hayatın bütün acılarını tatmış kardeşiniz CHP öncülüğünde ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en büyük makamına seçilmiş bulunuyor. Bugün oraya seçilen sadece Özcan Purçu değil, bütün roman kardeşlerimizdir. Artık korkmayın CHP var. Sizler bu ülkenin eşit birer yurttaşısınız, sizler her şeyden önce insansınız” dedi.


BARINMAYA KÖKTEN BİR SONUÇ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Burada hep birlikte yaşadıklarını ve birlikte çalıştıklarını söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “Bazen gülüyor, bazen ağlıyoruz ama ne yapıyorsak birlikte yapıyoruz. Bizim burada en büyük problemlerimizden bir tanesi de barınmadır. Onu gerçekleştirene kadar sosyal çalışmaları yapmaya başladık. Okul öncesi çocuklarımızın geldiği mini bir kreş yaptık. Çocuklar severek geliyorlar. Hatta sabah annelerini uyandırıyorlar ben okula gitmek istiyorum diyorlar. Genç kızlarımıza meslek edindirme kursları veriyoruz. Bir ay öncede onun defilesini yaptık. Dans gurubumuz var. Belediye konservatuarı kurduk. Onlara şimdi hep beraber orkestra kurma çabasındayız. Fakat barınma en büyük problemimiz. Kökten bir sonuç bulmaya çalışıyoruz.


Vekillerimize beraber, Büyükşehir Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile birlikte ciddi bir dönüşüm hazırlığı içerisindeyiz. Onların her şeyini göz önünden tutarak, yaşadıkları sokaktan uzaklaştırmadan yerinde bir dönüşümle bunu yapmak için çalışıyoruz. Artık neredeyse sonuca varmak üzereyiz. Bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yapıyoruz bütün çalışmalarımızı. Bunu bir seçim için değil, birlikte yaşadığımız insanlarımız için yapılan bir çalışmadır. Burada hepimizin güzel nefes alabileceği bir Urla yaratabilmek için çalışıyoruz. Buradan çıkan o güzel projenin de diğer illerde çıkan bütün yanlış uygulamalara örnek olmasını istiyoruz. Urla’ya ve Roman Mahallesine sahip çıktığı için Özcan Purçu’ya tekrardan teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları