loading
close
SON DAKİKALAR

Kışanak'tan 'Petrolden pay istiyoruz' açıklama

Kışanak'tan 'Petrolden pay istiyoruz' açıklama
Tarih: 16.04.2014 - 18:51
Kategori: Ekonomi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Vali Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kıraç, Kışanak'a teşekkür ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Kıraç, "Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Başkan Vekili Fırat Anlı'yı da tebrik ediyorum" dedi. Vali Kıraç'ın dileklerine teşekkür eden Kışanak ise konuşmasına bir düzeltme yaparak başlamak istediğini söyledi. Kışanak, "Sayın valimizin ifade ettiği Fırat Anlı'nın pozisyonuyla ilgili durum kamuoyu nezdinde, halk nezdinde bir eş başkanlık pozisyonudur. Biz biliyorsunuz seçimlere eş başkan adayları olarak katıldık. Halkın karşısına böyle çıkarak oy istedik. Bu nedenle ikimizde bu halkın, Diyarbakır halkının iradesini eş başkan olarak temsil etmek görevi ve sorumluluğuyla mükellef görüyoruz" dedi.

'PETROLDEN PAY İSTİYORUZ'A AÇIKLAMA

Gazetecilerin, 'Petrolden pay istiyoruz' açıklamasını hatırlattığı Kışanak, şöyle dedi:
"Kısaca şunu ifade edeyim kastettiğimiz şey şudur. Yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları arttı, bu konuda ekonomik kaynakların da arttırılması gerektiği yönündeki bir taleptir. Bu aynı zamanda yerel imkanların daha iyi kullanmasına vesile olacak bir taleptir. Biliyorsunuz büyükşehir yasasında yeraltı ve yerüstü zenginliklerin, maden işletmeciliği, taş ocağı da dahil olmak üzere kaynakların tamamı merkezi hükümetin yetkisine bırakıldı. Bunun eksik bir düzenleme olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bu kentte ya da başka bir kentte İstanbul'da, İzmir'de, Konya'da halkın seçtiği yerel yönetimlerin de bu konuda bir iradesinin katılımının ve katkı payı alma hakkının olduğunu ifade eden bir söylemdi. Böyle anlaşılması daha doğru olur diye ifade ediyorum."

Kışanak'ın açıklaması üzerine Vali Kıraç, "Sayın başkanın ifade ettiği noktalarda devletin bu tür alanlardan elde ettiği payların belli kısımları yine bütçeye aktarılarak oraya gelir olarak aktarıyor. Tabi bunun daha üst seviyede verilmesiyle ilgili bir talep olduğu şeklinde algıladım. Madenlerden de belli paylar özellikle belediye bütçesine aktarılıyor" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları