loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaeli Dayanışma Akademisi'ne coşkulu açılış

Kocaeli Dayanışma Akademisi'ne coşkulu açılış
Tarih: 28.09.2016 - 18:53
Kategori: Eğitim

Kocaeli Üniversitesi’nde KHK ile meslekten ihraç edilen 19 akademisyenin düzenlediği, "Kocaeli Dayanışma Akademisi" açılış yaptı.

Kocaeli Üniversitesi’nde KHK ile meslekten ihraç edilen 19 akademisyenin düzenlediği, "Kocaeli Dayanışma Akademisi" açılış yaptı.

CHP, HDP, ÖDP, KP, HTKP, HALKEVLERİ,KESK, DİSK, TMMOB,TTB'den temsilcilerin katıldığı açılışta öğrenciler ve Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri de yer aldı. Yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan açılışa "KHK'LAR gitsin biz kalıyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" damga vurdu.

Akademisyenler ihraç kararlarının ardından "OHAL bahanesiyle laik ve bilimsel eğitimi savunan akademisyenlere karşı cadı avı" yürütüldüğünü belirterek buna karşı mücadele edeceklerini vurgulamıştı. Kenti terketmeyeceklerini ve bilim üretmeye devam edeceklerini söyleyen akademisyenlerin ilk faaliyeti Dayanışma Akademisi kurmak oldu. "Bilimin kapalı kapılara, duvarlara ihtiyacı yoktur. Bilim itaat etmez" diyen akademisyenleri Kocaeli muhalefeti de yalnız bırakmadı.

"BİLİM KAPALI KAPILAR ARDINA SIĞMAZ"

Yunanistan, Fransa, Eskişehir, Mersin, Ankara, İstanbul, Niğde ve daha birçok yerden gelen akademisyenler de etkinlikte destek konuşmalarıyla ulusal ve uluslararası dayanışma sergiledi.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri adına konuşan Esra Çaylak, "Memleketin en karanlık dönemlerinde umut olan üniversitelerin tüm bileşenlerine; öğrencilerine,kulüplerine,topluluklarına ve akademisyenlerine saldırmalarına şaşırmıyoruz. Üniversiteye her fırsatta polis sokanlara,güvenliklere verdikleri kasklarla kalkanlarla üzerimize saldırtanlara,okulumuzu kadın düşmanlarının meskeni haline getirmeye çalışanlara birkaç şeyi hatırlatmakta fayda var. Bizim hocalarımız; gözümüzü her gün yeni katliamlara açtığımız bir dönemde memleketin en acil taleplerini haykıranlardır. Bombaları ve silahları konuşturanların karşısında kalemleriyle başları dik bir şekilde duranlardır. Bizim hocalarımız; bilimi sermaye yararına değil halk yararına kullananlardır. Sermayedarların ceplerini değil Dilovası halkının sağlığını düşünenlerdir. Birilerinin akışı uğruna öleceklerini iddia ettiği dereler kurutulmasın diye mücadele edenlerdir. Bizim hocalarımız; bilgi üretmek ve paylaşmak için ne maaşa ne de binalara ihtiyacı olmadığını söyleyenlerdir. 'Bilim kapalı kapılar ardına sığmaz' diyenlerdir. Bizler; Hülagü’nün polisine,tomasına rağmen direne direne bütünlemeleri geri getirenleriz" dedi.

Çaylak, hocaları geri dönünceye, demokratik bir üniversite kuruluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları