loading
close
SON DAKİKALAR

KODA, Hikmet Şimşek anısına sahnede

KODA, Hikmet Şimşek anısına sahnede
Tarih: 10.10.2015 - 10:58
Kategori: Kültür & Sanat

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 12 Ekim’de, ‘Efsane Şef’ Hikmet Şimşek’in 14. ölüm yılı anısına gerçekleşecek sezon açılış konseriyle sanatseverlerle buluşacak.

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 12 Ekim’de, ‘Efsane Şef’ Hikmet Şimşek’in 14. ölüm yılı anısına gerçekleşecek sezon açılış konseriyle sanatseverlerle buluşacak. Yeni sanat yılında ayda iki kez Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde konser verecek olan KODA, her çarşamba günü de belediye hizmet binasının zemin katında Karşıyakalılara müzik dinletileri sunmaya devam edecek.

ANLAMLI KONSER

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 2015 - 2016 Sanat Sezonu’nu anlamlı bir konserle açacak. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konser, 12 Ekim 2001’de yaşama veda eden Şimşek’in anısına ithaf edilecek. Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği, Piyanist Özgür Aydın’ın solist olarak yer alacağı etkinlik, saat 20.00’da başlayacak. Duygu yüklü gecede, Muammer Sun ve Beethoven’ın eserleri yorumlanacak. KODA, yeni sanat sezonunda Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde ayda iki kez, yerli ve yabancı solist ve şeflerle sanatseverin karşısında olacak.



BELEDİYEDE MÜZİK ZİYAFETİ

Ayrıca orkestra, Karşıyaka Belediyesi’nin Bahriye Üçok Bulvarı’nda bulunan hizmet binasının giriş katında da müzik dinletileri sunmaya başladı. Yeni sezonda KODA'nın Quartet olarak verdiği ilk mini konseri; Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da aralarında bulunduğu dinleyiciler, büyük ilgiyle izledi. KODA, sezon boyunca her çarşamba 14.00 - 15.00 saatleri arasında Karşıyakalılar için belediye giriş katında mini konserler vermeye devam edecek.



“SANATSEVERLERİ BEKLİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “KODA’nın yeni sezon açılış konseri, klasik müziğin Türkiye’de tanınmasında ve sevilmesinde büyük emeği olan, adını sanat merkezimizde yaşattığımız merhum şef Hikmet Şimşek anısına gerçekleşecek olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. Sanatseverleri bu anlamlı geceye tanıklık etmeye bekliyorum. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi ve belediye hizmet binamızda konserler vermeye devam edecek olan genç ve başarılı orkestra sanatçılarımıza da başarılı bir sezon diliyorum” dedi. 



Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları