loading
close
SON DAKİKALAR

Kontrolde ısrar!

Kontrolde ısrar!
Tarih: 13.06.2017 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçen hafta yandaş gazeteciler tarafından sıkıştırılarak 'Kontrollü Darbe' iddiasından vazgeçirilmeye çalışılmıştı. Ancak CHP’nin 'muhalefet şerhi' de aynı iddiayı sürdürüyor.

15 Temmuz Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in kimseyi tatmin etmeyen raporundan sonra gözler CHP ve MHP’nin “muhalefet şerhi” ne çevrilmişti.

Dün o şerhler belli oldu. Önce MHP’li üye Mehmet Erdoğan basın toplantısında eleştirilerini özetle şöyle sıraladı.

- Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nın komisyona davet edilip dinlenmelerini talep ettik. Komisyon Başkanı değerlendireceğini söyledi. Ancak bu iki isme davetiye bile göndermedi.

- ByLock kullananların listesinin MİT tarafından komisyonumuza gönderilmesi talebimiz AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

- Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli, Akın Öztürk gibi darbe girişiminin önemli aktörlerinin ifadelerine başvurulmasını istedik, AKP’liler bunu da reddetti.

CHP’nin 300 sayfayı bulan muhalefet şerhinde ise MİT’in “TSK bünyesinde istihbarat toplayamıyoruz” mazereti şöyle yanıtlandı:

“Cemaatin Hususileri olarak adlandırılan, başta Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek... asker değil sivil kişilerdir. Darbe toplantılarının çoğunu askeri bölgelerde değil sivil bölgelerde yapmışlar ve binlerce asker bu toplantılara iştirak etmiştir.”

CHP’nin darbe girişimine ilişkin temel değerlendirmesi ise şöyleydi:

“15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan bir Kontrollü Darbe olarak tarihe geçmiştir.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçen hafta yandaş gazeteciler tarafından sıkıştırılarak “Kontrollü Darbe” iddiasından vazgeçirilmeye çalışılmıştı. Ancak CHP’nin “muhalefet şerhi” de aynı iddiayı sürdürüyor.

ÖZHASEKİ

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki belediyelerin kişiye özel plan değişikliklerinden yakınırken... Basına şu haber uçurulmuştu:

“Çamlıca’daki Bilfen Okulları, 20 bin metrekarelik araziye otel yatırımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıramadığı plan değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptırdı.”

Bakan Mehmet Özhaseki dün bu suçlamaya şu yanıtı verdi:

“Bu alan 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kesinleşmiş planda konut, ticaret, turizm alanı olarak görünüyor. Üçüncü derece SİT alanı olduğu için plan Bakanlığımıza gelmiş. Bakanlığımız turizm alanını küçültmüş, sosyal donatı alanını yüzde 22’den yüzde 37’ye çıkartarak göndermiş... Yani halkın lehine bir değişiklik yapılmış...”

***

NOT: Kastamonu Üniversitesi’nden gelen bilgi...

Cide Meslek Yüksekokulu’ndan Rıfat Ilgaz adının çıkarılması, bir üyenin gündeme getirmesi üzerine senatoda konuşulmuş ancak bu konuda bir karar alınması ve YÖK’ün onayına sunulması söz konusu olmamıştır...

ANIT

Ankara’da, Yüksel Caddesi’nde, Mülkiyeliler Birliği’nin hemen önünde, bir İnsan Hakları Anıtı var.

Herhangi bir konuda seslerini kamuoyuna duyurmak isteyenler, buraya gelir, bildirilerini okur, konuşmalarını yapar, sloganlarını atar ve giderlerdi..

KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, görevlerine dönebilmek için, İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemine, sonra da açlık grevine başlayınca, önce gözaltına alındılar, sonra da tutuklandılar.

Ancak bu eylem, kamuoyunun ilgisini çekince, halk ve bazı siyasetçiler, İnsan Hakları Anıtı önünde toplanmaya devam etti.

Bunun üzerine anıtın etrafı, bariyerlerle kapatıldı. Halk, bu defa bariyerlerin etrafında toplanmaya başladı.

Emniyet çözüm olarak, birkaç gün Yüksel Caddesi’nin girişlerine TOMA araçlarını koydu ve giriş çıkışları yasakladı. Daha sonra caddeyi yeniden açtı ama hâlâ anıtın etrafı bariyerlerle çevrili... Anıtın etrafında onlarca polis, gece gündüz nöbet tutuyor.

Özetle; Ankara’da bir anıt tek başına insan hakları mücadelesi veriyor.

Endişemiz; Onun da tutuklanıp, kelepçelenerek götürülmesi...

17 milyon öğrencinin

9 milyonu

takdir belgesi almış.

Her zamanki gibi!

İktidar kendi cebinden

bir şey

çıkmazsa çok bonkör davranıyor!

G.E

TEOG


Batman’da Belde Ortaokulu 8/C sınıfında öğrenim gören öğrencilerden 10’u TEOG 2 sınavında tam puan (120 puan) almıştı.

Merak edildi... Bu öğrencilerin TEOG 1 sınavında aldıkları puanlar soruldu.

10 gündür okulun bu konudaki yanıtı bekleniyor.

Melih Aşık: Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları