loading
close
SON DAKİKALAR

Başının üzerinde yürüyen topluluk

Ali Avcu
Tarih: 18.05.2012

Ne kendinizi ne de bu halkı kandırmayın. Yazık. Ülke elden gitmiş, neyi paylaşamıyorsunuz? Şaşmamak elde değil...

CHP 34. Olağan İstanbul İl Kongresi'ni izlerken hayretler içinde kaldım. Evet, üzülerek söylüyorum, CHP böyle bir topluluk haline gelmiş.

Bugün il kongresindeki rezaleti gördükten sonra başka diyecek bir kelime kalmıyor. Anneler günü gibi özel bir günde İstanbul gibi metropol bir kentte kongre yaparsanız 200.000 üyenin içerisinde, 15.000 kişilik salona tabii ki 3-4bin civarı partiliyi zor toplarsınız. Bu kadar bozuk bir organizasyon CHP'ye hiç yakışmadı.

Türkiye coğrafyasında Kurtuluş Savaşı'nı organize etmiş bir geleneğin temsilcisi, bu kadar köklü bir partiye, bu görüntüler yakışmadı.

İşbirlikçi iktidarın tek alternatifi, ana muhalefet partisine bu görüntüler hiç yakışmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi böyle mi umut olacak?

Ne kendinizi ne de bu halkı kandırmayın. Yazık. Ülke elden gitmiş, neyi paylaşamıyorsunuz? Şaşmamak elde değil.

Cumhuriyetin bütün kurumları ve değerleri bir bir elden gitmiş, siz neyin hesabını yapıyorsunuz?
Bırakın kendi kendinizle uğraşmayı. İktidar değilsen, milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı olmuşsun ne yazar? CHP'lilerin enerjisi bir an önce dışa yönelmeli. Kol kola sokağa inip iktidar mücadelesine katılmalı.
Yoksa bu görüntüleri, bu acizane rezillikleri görmeye devam edecek bu halk, salondaki 620 delege 741 aday partilinin harici türübünlerde 300/500 kişiden.

oluşan partililerden her dört kişiden biri aday. Demokrasi deyip sevinelim mi yoksa CHP'lilerin ruh hali bozuk deyip üzülelim mi, anlaşılır gibi değil.

Yoksa birileri CHP'deki bu değişimi bilerek mi sabote etti?

Hadi birileri karanlık ellerini CHP'nin içine, kalbine kadar uzattı, ya bu kadar insanın bir anda bir yerlere adaylık başvurusu yapmasına ne demeli?
Anlaşılır gibi değil. Bu kadar başıboşluk olur mu?

İlçe başkanları, yöneticileri yerel anlamda kararlar alıp il kongresine gitmeyi beceremediler mi?
Böyle parti disiplini olur mu?
Bu ne laçkalık,ne aymazlık?

CHP'ye hiç yakışmadı.tabiki il ilçe başkanlarını,atar,ilçe başkanlar,ahbab çavuş ilişkisiyle,ilçe kongre delegelerini atar.sonra tekrar tersten aynı işlem başlar.ilçe kongre delegeleri,ilçe başkanı ve il delegelerini atar tek kıriter,işaret edilen aday seçilecek oylar ona verilecek hoş onuda beceremediler,184 oy gecersiz yani kullanılamamış,işte bu arkadaşlar istanbul gibi bir metropolü yönetecek.yazık.......

Umarım bu 34. Olağan İstanbul İl Kongresi bütün CHP'li kadrolara ders olur. Umarım nerede hata yaptıklarını anlayıp, durumdan vazife çıkarır, eski alışkanlıklarından vazgeçer ve ülkenin sorunlarını konuşacak cesur adımlar atarlar, yeniden umut olmayı başarırlar.

Ali Avcu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları