loading
close
SON DAKİKALAR

Kamplarda Kimler Var?

Mehmet Yurtseven
Tarih: 02.09.2012

Mehmet Yurtseven, ''Suriyelilerin bulundukları kamplarda hemen hemen her gün yeni bir vukuat yaşanıyor''...

Suriyelilerin bulundukları kamplarda hemen hemen her gün yeni bir vukuat yaşanıyor. 

Suriyelilerin büyük kısmı kendilerine ev tutup Hatay ve Kilis sokaklarını dolduruyorlar. Büyük çoğunluğunun BM’in öngördüğü şartları taşıyan sığınmacılar değil Suriye’ye girip çıkan ve Suriye Hükümeti ve resmi ordusuna saldırılar düzenleyen kişilerden oluştuğu söyleniyor.

BM’in yaptığı açıklamalara göre Suriyeli muhalifler savaş suçu işleyip çocuk ve kadınlarında aralarında bulunduğu sivilleri hunharca öldürdüklerini gösteriyor.

Uluslararası yayın kuruluşlarının haberlerine konu olan röportajlarda sığınmacıların büyük kısmının Türkiye tarafına dinlenmek ve cephane ikmali için geçtiğini geceleri gidip Suriye tarafında saldırılar düzenlediklerini ortaya koyuyor.

İnsanların kuşkulandığı en büyük konu ise sığınmacıların kaldıkları ve Milletvekillerinin içeriye alınmadıkları kamplarda Muhaliflerin Savaş eğitimi aldıkları konusu. 

Her ne sebeple olursa olsun uzun yıllar komşu ülkelerden sınırlarımız içerisine gelen teröristlerin saldırılardan canı yanmış bir ülke olarak böylesi bir durum varsa buna göz yummak terörizme destek olan ülkelerle aynı kefeye konmaktan farkı yoktur.

Sığınmacıların kimler olduğu konusuna gelince spekülasyonları sona erdirmek için acilen bir milletvekilinin Başbakan’a sorması, Başbakan ve Hükümetinde bu durumu açık bir şekilde cevap vermesi gerekmektedir.

1- Sığınmacılardan kaç tanesi Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk Vatandaşı yapıldı.

2- Sığınmacı olarak gelenlerden Suriye tarafına geçenlerin olduğu doğru mu?

3- Sığınmacıların arasında pkklılar ya da sempatizanlarının olduğu şüphesi var mı?

4- Sığınmacıların bu kamplarda eğitim gördüğü ve Türkiye’nin silah desteği yaptığı doğru mu?

5- Suriyeliler haricinde kamplarda kalan başka ülke vatandaşı olma ihtimali var mı?

6- Pkknın Suriye’de elinde bulundurduğu yer var mı?

7- Sığınmacılar içerisinde Cinayet, Gasp, Tecavüz, Hırsızlık, Dolandırıcılık gibi suçlardan ceza almış ve cezaevinden kaçmış ya da kaçırılmıştır?

8- Sığınmacılardan Türk Vatandaşı olanlar neden İzmir’e yerleştirilmeye çalışılmaktadır? İlk Yerel seçimlerde Türk Vatandaşı yapılan sığınmacılarında oy kullanacağı düşünülürse AKP’nin İzmir hayali için bir yol arayışı mıdır?

9- İzmir’de yapılacak kampa sığınmacıların haricinde doğu ve güneydoğu bölgesinden insanların yerleştirileceği doğru mu?

10- Sığınmacılardan kamplarda kalmayıp ev tutanların gelir kaynağı nedir?

Mehmet Yurtseven

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları