loading
close
SON DAKİKALAR

Yanlışlar

Şahin Mengü
Tarih: 09.10.2018
Kaynak: Şahin Mengü

Şahin Mengü: Uzun süreden beri CHP seçmenin yarısı “Genel Başkanlara rağmen” partiye oy verdiğini söylemektedirler.

Yalova’nın Cumhuriyet Halk Partili Belediye başkanı 4-6 yaş arası çocuklar için “SİBYAN” okulu açmış. Sibyan okulu Osmanlı’da var ilk öğretim kurumuna verilen addır.
Günümüzde Osmanlı güzellemesi yapmak moda olduğundan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı da, karşı taraftan oy alacağız dediği için Belediye başkanı da bunu yapmış.
Bunu yapmakla karşı cepheden oy alamazsınız ama, gericiliğin kurumsallaşmasında bu iktidara yardımcı olursunuz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunu, uzun süreden beri kadro partisi olma niteliğini kaybetmiş, lider partisi, şahıs partisi kimliğine bürünmüş  olmasıdır. 
Bu durum insanların partiden soğumalarına, kaçmalarına neden olmaktadır.
Uzun süreden beri CHP seçmenin yarısı “Genel Başkanlara rağmen” partiye oy verdiğini söylemektedirler.
Halk Partisi’nin seçimleri kazanarak iktidara gelmesini isteyen geniş kitlelerin, partinin yanlışlarını açık yüreklilikle ortaya koymalıdırlar.
Cumhuriyet Halk Partililerin şimdi yapmaları gereken partide tek adam düzenini yıkmalarıdır. Bu parti saltanatı yıkmış yerine Cumhuriyeti kurmuş bir partidir. Kendi söküğünü de dikecektir.
Halk Partililer açık yüreklilikle artık bu gerçekliği ortaya koyup tartışmalıdırlar. Uzun yıllardan beri lider olarak öne çıkan insanların yanında kimler var, var olanlar liyakat sahibi midirler diye baktık mı? Hiç bunu irdeledik mi? Bunların cevabı kocaman bir hayırdır.
Gecikmeden yapılması gereken liderlerin ya da lider adaylarının yanındaki kadrolara bakılması gerektiğini herkese anlatmamız lazım.
Yoksa adamın ağzı iyi laf yapıyormuş Tayyip Beye iyi cevap veriyormuş, bunlar artık sadece miting meydanlarını doldurmaya yarar, partiye oy getirmez.Nitekim en son 24 haziran seçimlerinde bunu gördük, yaşadık.
Cumhuriyet Halk Partisini ve ülkeyi düze çıkartmak için, - Atatürk gibi bir dehayı beklemekten vaz geçip, çünkü öylesi  ancak üç yüz, dört yüz yılda bir belki gelir-, bir kadro harekatı başlatılması gerekir.
O deha ve kadroları, 1923-1938 arasında bu ülkeyi yönetirken ortalama kalkınma hızı yüzde 7.4 dür.
Yerel seçimlerden sonra yapılacak bir Kurultayda, parti meclisine, demokratik toplumcu düşünceye sahip inançlı insanlar getirilirse önce Cumhuriyet Halk Partisi ve sonrada ülke kurtulacaktır.
Oluşturulacak nitelikli  kadrolar, halkın ekonomik sıkıntılarına, yolsuzluk ve hortumlara, politik çıkar tezgahlarına, talancılık  ve siyasal kirlenmeye bir tepki yaratıp, bir alternatif olduğunu geniş kitleleri ikna edip Cumhuriyet halk Partisini iktidara taşıyabilir.
Artık yanlışta ısrar etmenin bir anlamı kalmamıştır. Demokratik rejimlerde umut olabilmenin ön koşulu, geniş kitlelerin umudu olabilmektedir.
Umut yaratmıyorsanız, ağzınız ne kadar iyi laf yaparsa yapsın toplumun umudu olamazsınız.
 

ÜYE YORUMLARI

cahıt

sayın mengu, chp sı artık chp olmaktan cıkmuıstır. 2010 yılından sonra adım adım ılerlenerek altıok ılkeelrı terkedılmeye baslanmıs. ulusalcı kımlıgı basta olmak uzere her turlu amac ve hedflerı saptırılarak. emperyalıst guclerın devreye soktugu baykal komplosu sonucunda akp ye alternatıf olacak lıberal anap benzerı bır partı dızayn edılmesıne calısılmıstır. kendı taktıgı lakabıyla dersımlı kemal sırf bu yuzden chpnın basına getırılmıstır.
kısacası ozet budur. kemal bey aslında basasrılı olmus bu ısın sonuna kadar da gıderek mısyonunu tamamalamaya yakındır. ama asıl uyuyan partının basta secmenı uyesı ve delegelerıdır.mv nı saymıyorum cunku onlar malum. anlamadıgımda chp secmenı dokuz kez secım kaybetmıs bırını nasıl destekler. baska alternatıf partı yok ne demek baska kısı yok ne demek. sandıga gıtmern ıcın senı kımse zorlamaıyor. gıtme de bak o chp de neler oluyor.

11.10.2018, 10:31
Yorum Yap

Facebook Yorumları