loading
close
SON DAKİKALAR

Herkes eleştirebilir ama siz asla

Şahin Mengü
Tarih: 10.07.2018
Kaynak: Şahin Mengü

Şahin Mengü: Ama yüzde on barajını aşmak için ve temsilde adalet gerekçesiyle bir kısım CHP’linin HDP’ye oy vermesini eleştiriyor.

Tayyip Erdoğan,Partisinin İl Başkanları toplantısında, “CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi (HDP’yi kast ediyor) barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya gönderdi.CHP sayesinde, bölücü örgütün belirlediği isimler, milletvekili olarak yerlerini alacaklar.Ülkesini, milletini, cumhuriyetini, devletini seven CHP’li vatandaşımızı, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyorum” buyurmuş.
CHP’nin bu tutumunu Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarından başka herkes eleştirebilir.
İşine geldiği zaman 12 Eylül Askeri rejiminin Anayasasını eleştiren ve bundan kendi arzusuna uygun değişiklikleri Meclisteki sayısal çoğunluğuna dayanarak yaptıran Tayyip Erdoğan, ne hikmetse seçim ve de siyasi partiler yasalarındaki olumsuzlukları ağzına bile almamıştır.
Yüzde on seçim barajı, bir demokrasi için olsa olsa utanç vesilesi olur. Bugüne kadar Tayyip Beyin ağzından bu konuda hiç eleştiri duydunuz mu? Ya da siyasi partiler kanununda parti liderlerine tek adam olmayı sağlayan hükümleri hiç eleştirdiğini gördünüz mü? Göremezsiniz.
Ama yüzde on barajını aşmak için ve temsilde adalet gerekçesiyle bir kısım CHP’linin HDP’ye oy vermesini eleştiriyor.
Bunu yapmasının sebebi eğer HDP barajı aşmasa idi, onun çıkarttığı Milletvekillerinin çoğunu AKP’nin alacak olmasıydı.
Bu ülkede terör örgütünü ilk meşrulaştıran kişi, Tayyip Erdoğan ve onun başında olduğu hükümetlerdir.
Habur’dan ülkeye giren eşkıyalara hudut kapısında çadır Mahkemeleri kurduran kendisi değil miydi?
Silahlı terör örgütüyle masaya kim oturdu. CHP’mi oturdu? Diyarbakır Meydanında “Bebek Katili’nin” mektubunu halka okunmasına kim müsaade etti?
“Bebek Katilinin” dağa mesaj gönderip alması kimlerin bilgisi dahilinde yapıldı?
Şimdi bütün bunları unutup, unutturup bazı CHP’lilerin HDP’ye oy vermeyi teşvik etmelerini fırsat bilip, CHP’lilerin CHP yönetiminden hesap sormalarını istemek bizim gibi Kemalistlerin, Atatürkçülerin hakkı olur ama sizin asla..
Zamanında açılım politikasının bir sonucu olarak, askerin eli kolu bağlanarak bölge silah deposu haline getirildi.
Bugün Mecliste bulunmalarından rahatsızlık duyulan HDP’liler ile Dolmabahçe’ de toplantılar yapılmadı mı?
Bugün bu söyledikleriniz sırf gündemi değiştirmeye yönelik şark kurnazlığıdır.
Bunu yapmanızın nedeni de, hayat pahallığı başta olmak üzere, emeklinin, memurun, işçinin, çiftçinin durumunun konuşulmasını engellemek içindir.
Tayyip Bey aslında yatın kalkın Güneydoğu da yaşananların sizin öngörüsüzlüğünüzden olduğunu dile getiremeyen CHP yöneticilerine dua edin.
Olayları doğru tahlil edip, sağlıklı öngörülerde bulunabilseydi, bugün Güneyimiz kan gölüne dönmezdi.
Sonradan ABD Dışişleri Bakanı olan Condolleeza Rice, 7 Ağustos 2003 tarihinde yazdığı bir makalede “Fas’tan Basra Körfezi’ ne kadar Ortadoğu’da bulunan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 22 devletin rejimlerinin, sınır ve haritalarının değiştirileceğinin söyleyerek tarifini yaptığı şeyin Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu anlar ve onun eş başkanlığından onur duymaz hatta kabul etmezdi.
Bu işin temelinde yatan neden Ortadoğu petrol ve doğal gazını Doğu Akdeniz’e akıtmak için Kürt koridorunu kurmak ve İsrail’in güvenliğini sağlamaktır.
Bunu yaparken de en büyük yardımcısı ve destekçisi, Irak’ta, Suriye’de ve Türkiye’de sözünden çıkmayan bölücü Kürtlerdir.
2002 den beri ülkeyi yöneten sizler, Türkiye’nin güneyinde Irak ve Suriye’de kurulacak olan Kürt Devletçiklerinin Türkiye’de de KÜRT ETNİK MİLLİYETCİLİĞİNİ tahrik edeceğini öngöremediniz, ki bu tehlikeyi büyük Atatürk 1923 de TBMM de yaptığı bir konuşmada dile getirmişti.
Tüm bölge insanını aynı kefeye koyarak bölücü zannedip, oy uğruna bunları bile dile getirmeyen bir CHP yönetimi ve diğer muhalefet partileri AKP için büyük bir şanstır.
Sözün özü Tayyip Erdoğan’a bu kadar rahat bir çalışma ortamı yaratan, bunları oy uğruna Türk Halkına anlatmayan CHP yönetimlerine AKP ve Tayyip Erdoğan tarafından sakın eleştiri getirilmesin. Buna en son hakkı olan, hatta hiç hakkı olmayan sizsiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları