loading
close
SON DAKİKALAR

Kriz götürür mü?

Kriz götürür mü?
Tarih: 27.08.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Bazıları, ekonomik kriz olmadan AKP gitmeyecek diye bakıyor...

AKP krizle geldi krizle gidecek... Gazetelerden birinde bu başlık gözümüze ilişiyor... Gerçekten krizle gider mi? Taraf’ta önceki hafta Tuğba Tekerek’in Prof. Ali Çarkoğlu ile bir röportajı yayımlandı. Çarkoğlu muhalefetin “Ekonomi üzerinde durması ekonomi konuşması” gerekir, diyor. Tuğba soruyor
- Bazıları, ekonomik kriz olmadan AKP gitmeyecek diye bakıyor... Siz ise “Kriz olmasa da muhalefet ekonomideki olumsuzlukları işleyebilir ‘daha iyi bir ekonomi mümkün’e ikna ederek oy toplayabilir” diyorsunuz?
- Tabii ki. Hatta yarın diyelim krize girdik, vatandaş “Bu, hükümetin işi değildi. Türkiye’yi batırmak için kriz yarattılar. Global kriz de vardı. Bizi buradan çıkartacak, muhalefet değil AKP’dir. Çünkü onlar ekonomiyi konuşuyorlar” diyebilir. Muhalefetin ekonomik krizden kazançlı çıkabilmesi için bir inandırıclık yaratması lazım. “Senin sorunlarını önemsiyorum” demesi lazım. Ama böyle bir argüman iki haftalık bir kampanyayla yapılamaz. Bunun sizin partinizin ayrılmaz bir parçası olması lazım.
- Bu şartlarda kriz bile kurtaramaz CHP’yi diyorsunuz öyle mi?
- Sadece CHP’yi değil, hiçbirini kurtaramaz. İnsanlar kriz olduğunda “Nasıl bir kaptan istiyoruz, bu fırtınalı denizlerde” diye bakacaklar, büyük ihtimalle “Muhalefet bizi ekonomik krizden de kurtaramaz” kanaatine varacaklar.
Özetle... Bir kriz oluşursa halk büyük ihtimalle ülkeyi krizden kurtarması için yine AKP’ye sarılacak... Bunu söylüyor Prof. Çarkoğlu... CHP’lilerde duysun...

Gül tarafsızlığı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül veda konuşmasında “tarafsızlık”tan dem vurunca Prof. Gaye Usluer şu tweeti atıyor:
“Abdullah Gül’ün ilk atamadığı hem 1. sırada hem de kadın olan rektör adayı bendim. Defalarca tekrarladı bu mizanseni. Tarafsız mı? O kim?”
Prof. Gaye Usluer, 2007 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki seçimde en çok oyu alan rektör adayı idi. YÖK’ün Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu üç aday arasında ilk sırada yer alıyordu. Ama Gül kendisini rektör atamadı...
Abdullah Gül aynı zamanda Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Yüksek Kurulu gibi kurullara da sürekli Atatürk’le ilgisiz Abdülhamitçi kişileri getirmiştir. Ne tarafsızlığı?

Asayiş berkemal!

Jandarma İstihbarat’ın verdiği rapora göre, haftalardır bölgede “asayiş” operasyonları düzenleyen PKK’nin gençlik kolu YDG-H militanları bundan sonra üniforma giyip, rozetli kimlik taşıyacakmış.
İlk uygulama da Şırnak, Hakkâri, Van, Tunceli ve Diyarbakır’da başlatılacakmış. Ayrıca sözde “yargıçlar” da PKK’nin belirlediği apoletleri takarak, davalara bakacakmış...
Dışardan bakan birisi “Yahu devlet içinde devlet kuruyorlar ayakta uyuyorsunuz” diyebilir bize...
Devletimizi yönetenler ise bunun çözüm süreci olduğunu söylüyor...
Neyin çözüldüğünü ise pek söylemiyorlar...

GK

Müyesser Yıldız diyor ki:
“Büyük Taarruz’un 92. yıldönümü kutlamaları başladı. Bölücü terör örgütü, büstlerini, heykellerini yakıp yıkıyor. İktidardan ses çıkmıyor. Normal!.. Atatürk’ün koltuğunda oturup, 1930’ları eleştiren Kılıçdaroğlu’ndan tepki yok. Normal! İyi de Genelkurmay’ın da mı söyleyecek hiçbir sözü yok? Yaşanan rezaletler karşısında söyleyecek sözü olmayanlar, ne kutlama mesajı yayımlasın, ne törenlere katılsın, ne de Anıtkabir’e gitsin!

Piknikçilerin üzerine baraj kapakları açıldı, 5 ölü, 1 kayıp!
Mukadderat işte!
Boğulmak için artık denize, göle, nehre girmeye de gerek yok!

***

İstanbul’un siluetini bozan gökdelende “bakan gibi kişilerin daireleri varsa” kaçak katlara tıraş değil, olsa olsa fön yapılır...
Akif Kökçe

LİSTE

Geçen pazar bu sütunda şöyle bir bölüm yer alıyordu:
“Aydın Doğan bir gün Ankara Hürriyet’te Bekir Coşkun’un odasına uğramış... İktidarın önerdiği temizlik listesinden söz etmiş... İkinci sırada sen varsın, üçüncü sırada Oktay Ekşi var, demiş... Birinci sırada da biz varmışız.”
Aydın Bey önceki gün telefon açtı.
Hem biraz sohbet ettik hem bu konuya bir açıklık getirdi. Sözü geçen o listenin “temizlik” değil “İktidarı en çok eleştiren yazarlar”la ilgili olduğunu kaydederek, “bugüne kadar iktidardan kendisine falanca yazarları işten at” gibi bir liste veya isim verilmediğini kaydetti. Aydın Bey’in Babıali yaşamı 36 yılı buluyor. Meslekte en uzun süre kalan patron. Sohbet arasında anılarını yazmakta olduğunu öğrendik... Verdiği upuçları ilginç bir kitabın habercisiydi.

Kfytsz

Muhteris kişiler “Seyirci bizi daha çok desteklesin” diye diye seyirciyi bu hale soktular. İnsanı futboldan soğutan insanlıktan çıkmış bir seyirci oluştu. Eserinizle övünün bakalım...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları