loading
close
SON DAKİKALAR

Kromsan'da grev yasağına karşı Nakliyat İş'ten destek

Kromsan'da grev yasağına karşı Nakliyat İş'ten destek
Tarih: 23.05.2018 - 12:51
Kategori: Sendika

‘Milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü’ gerekçesiyle Bakanlar Kurulu'nun, Soda Sanayii AŞ’ye bağlı üç işyerinde grev kararınının 60 gün süreyle engelleme kararına karşı Nakliyat İş Sendikası destek açıklamasında bulundu.

Nakliyat İş yaptığı yazılı açıklamada  Soda Sanayii Anonim Şirketine bağlı Mersin ve Adana'da kurulu üç ayrı iş yerinde Petrol-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının Bakanlar Kurulu'nun "milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü" gerekçe gösterilerek 60 gün süreyle erteleme kararını hatırlatarak bu kararla grevin ertelenmediği, grevin ortadan kardırıldığını belirtti. 

Daha önceki dönemde de cam, lastik ve metal işçilerinin, banka emekçilerinin grevlerinin erteleme adı altında yasaklandığını belirten Nakliyat İş, bu kararın ILO sözleşmelerine aykırı olduğunu söyledi. 

Yasaklamalara karşı direnmenin meşru olduğunu ifade  eden Nakliyat İş'in açıklamasında "Bu sektördeki işçilerin de diğer işçilerin de reel ücretlerin düşütüğü yoksulşlaştığı bir süreçte grev yasaklamak işçi düşmanlığıdır. Ülkemizde milli güvenliği tehlikeye sokanlar ABD ve diğer emperyalistlerle işbirliği yapan sermayedarlar onların siyasi örgütleridir. Sendikamız, taşıma işçileri direnen Petrol İş üyeleri ile her zaman dayanışma içerisinde olacaktır" ifadeleri yer aldı. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları