loading
close
SON DAKİKALAR

KUAKMER'in açılışına sayılı günler kaldı

KUAKMER'in açılışına sayılı günler kaldı
Tarih: 04.09.2015 - 19:12
Kategori: Yerel

Kuşadası Belediyesi ile KEGEV işbirliğinde yapımı tamamlanan Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi Kuşadası'nın kurtuluş günü olan 7 Eylül'de düzenlenen bir törenle açılacak.

Kuşadası Belediyesi ile KEGEV işbirliğinde yapımı tamamlanan Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi (KUAKMER) Kuşadası'nın kurtuluş günü olan 7 Eylül'de düzenlenen bir törenle açılacak. 

Kent arşivi ve müzesi niteliğinde hizmet vererek Kuşadası’nın kültürel alandaki önemli bir eksikliğini giderecek olan KUAKMER, kapılarını 7 Eylül'de Camiatik Mahallesi Yıldırım Caddesi No: 76 adresinde ziyaretçilere açacak. KEGEV tarafından başlatılan ve Kuşadası Belediyesi ile KEGEV Onursal Başkanı İşadamı Hüseyin Arabul'un maddi desteğiyle yapımı tamamlanan KUAKMER, KEGEV Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Sözer ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen bir törenle açılacak. 

KUAKMER’in bünyesinde, binaya adını veren Fatma Özel Arabul’a ait bir anı odası ve kitaplığın yanı sıra bir masal ve dinleti odası, uzmanlık kütüphanesi, arşiv, canlandırma senaryoları ile taşınır kültür varlıklarının sergilendiği çeşitli oda ve galeriler bulunuyor.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları