loading
close
SON DAKİKALAR

Kumpas mağdurları göreve alınsın, TSK 2 yılda şahlanır

Kumpas mağdurları göreve alınsın, TSK 2 yılda şahlanır
Tarih: 29.07.2016 - 18:53
Kategori: Gündem

Teğmen Mehmet Ali Çelebi, sahte delillerle Ergenekon'a dahil edildi. Yıllarca hukuk mücadelesi verdi. FETÖ'cü çetenin kalkışması için 'Göz göre göre geldi' dedi .

Teğmen Mehmet Ali Çelebi, sahte delillerle Ergenekon'a dahil edildi. Yıllarca hukuk mücadelesi verdi. FETÖ'cü çetenin kalkışması için “Göz göre göre geldi” dedi ve ekledi: TSK çok yara aldı. Kumpasta yargılanan değerli komutanlarımız var. Bu isimler orduyu yeniden ayağa kaldırır. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında birleşmeliyiz...

Teğmen Çelebi Sözcü'den Hande Zeyrek'e konuştu...

Teğmen Mehmet Ali Çelebi (32), kumpas davalarının simge isimlerindendi. İlk gözaltına alındığında 24 yaşındaydı. 44 ay esareti yaşadı. Ergenekon'da her şeyin kumpas olduğu anlaşılınca özgürlüğüne kavuştu. Şimdi yeniden yargılanma sürecini bekliyor. TSK'dan emekli olan Çelebi, CHP'de siyaset yapıyor. Parti Meclisi üyesi görevini sürdüren Mehmet Ali Çelebi ile FETÖ'cü çetenin kanlı kalkışmasını konuştuk. Çelebi, “Darbe göz göre göre geldi” dedi ve yaşanan süreci şöyle değerlendirdi:

TSK'NIN GERÇEK EVLATLARI

– Darbe girişiminin ilk saatlerinde havadaydım. Ankara'dan İstanbul'a dönüyorduk. Atatürk Havalimanı'na girdiğimizde iner inmez darbe olduğu söylendi. İş uzasaydı eşimi güvenli bir yere bırakıp vatan için çatışmalara ben de dahil olacaktım.
– Başarılı olamayacaklarını biliyordum. Çünkü orduyu kontrol altına alamayan yapının halk desteği olmadan başarılı olması mümkün değildi. Halk bunların ne olduğunu iyi biliyordu. Asıl TSK'nın demokrasiye inanan gerçek evlatları ortaya çıktı.
– Atatürkçü askerler Cumhuriyet'in, demokrasinin yanında oldu. Kaldı ki Balyoz ve Ergenekon'dan cezaevine atılan onurlu askerler gidip darbecilerle çarpıştı. İşte onlar demokrasinin gerçek evlatları…

HEPSİNİN TEMİZLENMESİ GEREK

– FETÖ'nün, TSK'nın içinde çok etkili yerlerde olduğunu, üçte bir oranında FETÖ'cü general bulunduğunu biliyorduk. FETÖ 1984'ten beri TSK üzerine çalışıyor. O zamanlar tedbir dönemindeydiler. 2005'ten sonra azgınlık dönemine geçtiler.
– 1984'ten itibaren kendilerini çok açığa çıkarmıyorlardı. Üst kademelere yerleştikçe tedbir döneminde hücre tipi olarak yayıldılar. Darbe hamlesi yapabileceklerini 2 ay önceden tüm sosyal medyada görüntülü olarak anlatıyorduk. “Bir an evvel temizlenmeliler” dedik.

FETÖ'YE KARŞI UYARMIŞTIM

– Ben eski kara pilotu olduğum için o gece yaşananların ayrıntılarına hakimim. Özellikle Kara Havacılık Komutanlığı'nda darbecilere karşı çok büyük direnişler gösterildi. Teknisyenler bozuk helikopterleri tamir etmedi. Bazı pilotlar, “Uçun” denilmesine rağmen uçmadı. Jandarma birliklerinde darbeciler ile askerler çarpıştı.
– TSK'da görevliyken, birliklerde bu yapıyla ilgili erlere eğitim verirdim. Mesela “Yurt Sevgisi” eğitimimiz vardı. Bu eğitimlere sürekli gönüllü katılırdım. Fethullah Gülen'le ilgili öğrencileri uyarırdım. Çocukları Cumhuriyet değerleriyle yoğurma gibi bir misyon edinmiştim. Fişlendim.

YETER Kİ VATANIMIZ SAĞ OLSUN 

Kumpas mağduru Mehmet Ali Çelebi, “Yeter ki vatan sağ olsun, ülke FETÖ'den temizlensin. Bizler hakkımızı helal ederiz. Artık bedeller ülkesi olmaktan kurtarmamız lazım Türkiye'yi” dedi.

ACİL TEDBİRLER ALINMALI

– Kumpas davaları süresinde uyanılmalıydı. Şimdi vatandaşı bombalamasına şaşırılmamalı. Kuddusi Okkır'ı nasıl öldürdüklerini biliyoruz. Ali Tatar'ı… Bizim yaşadıklarımızı çok hafif görenler var. Bu yaşananlar da göstere göstere geldi.
– TSK çok ciddi yara aldı. Acil tedbirler alınmalı. Askeri lise ve harp okulları geçici olarak kapatılmalı. Çünkü hâlâ deşifre olmayanlar var. Şu haliyle bırakırsanız 10 sene sonra yeniden tehlike kapıyı çalar. Daha da kötüsü olur ve bu sefer şansa bırakmazlar işi. Tam IŞİD kafasıyla dönerler.

MÜFETTİŞ OLSUNLAR ÖNERİSİ

– Kumpasta yargılanan çok değerli komutanlar var. Karadeniz'i, Akdeniz'i avucunun için gibi biliyorlar. Buraya Amerikalıları bile sokmayan komutanlar var. Geri alamıyorlarsa bile Milli Savunma Bakanlığı'nda bir komisyon kurulup bu kişiler müfettiş olarak atansın, 2 senede orduyu tekrar ayağa kaldırsınlar. Ahmet Yavuz Paşa, Kara Harp Akademisi Komutanı idi. Ali Türkşen, SAT komandosuydu… Bunları getir, müfettiş yap, TSK yeniden şahlansın.
– 2005'e kadar okulda birinciydim. Sonra notlarımla oynamaya başladılar. Doğru cevapları siliyorlardı. Biz cevapları tükenmez kalemle işaretlemeye başlamıştık. Bunlar yıllardır oluyor. 3 bin kişi Harbiye'den atılırken hiç mi görmediler?

İADE-İ İTİBAR YAPILMALI

– Darbeden herkes rütbesine göre sorumlu. 2007 yılında Harp Okulu soruları adamın cebinden çıktı. Şikayet edildi, hiçbir şey yapılmadı. O adam yurtdışı görevlerine gönderildi. 2. sınıfta okulu zor geçecek adamlar 4. sınıfta derece aldı.
– 3 bine yakın askeri lise öğrencisini işkenceyle baskıyla atmışlar. Bunlara iade-i itibar yapılıp geri dönmek isteyenler alınmalı. Bizim davalarda da sessiz kaldılar. Cemaat orada da hukuku bombalıyordu. İşin özeti şu: ‘Ne istediler de vermedik' sorusu, cevabını buldu, Türkiye Cumhuriyeti'ni istediler ama biz vermedik.

HAPİSTEN ÇIKTI PKK'YLA SAVAŞTI

MALTEPE Askeri Lisesi'nin birincilikle, Kara Harp Okulu'nu dördüncülükle bitirdi Teğmen Mehlet Ali Çelebi. 2008'de helikopter pilotu oldu. Atatürk ve vatan sevgisiyle dolu bir teğmendi. Başucundan Nutuk'u hiç ayırmazdı. Ergenekon'da o Nutuk da suç sayıldı. Kumpasla terör örgütü yöneticisi ilan edildiğinde 24 yaşındaydı. İlk gözaltına alındığında muhabir “Ergenekon'la irtibatınız varmış” diye sordu. O, “Hayır Mustafa Kemal'le irtibatım var” dedi. Gözaltındayken telefonuna terör örgütü üyelerinin isim listesi ‘sehven' yüklendi. Sonrası ise Hasdal Cezaevi'nde esaret… 33 ay cezaevinde kaldıktan sonra 2011'de tahliye olup görevine döndü… PKK ile mücadele etti. 2013'te hakkında 16 yıl hapis cezası verilince ikinci kez tutuklandı. Kumpas ortaya çıkınca özgürlüğüne kavuştu.

ATATÜRK'ÜN KURUCU FELSEFESİNE DERHAL DÖNMEMİZ GEREKİYOR!

– Sadece TSK'da değil tüm toplum bazında demokratikleşme adımları atılmalı. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında birleşmeliyiz. Dönüp dolaşıp Atatürk'ün dediklerine geliyoruz. Şimdi “Egemenlik milletin” diyenler, bana suç yaptıkları Atatürk'ün Medeni Bilgileri'ni okusunlar.
– Atatürk'ün kurucu felsefesine derhal dönmemiz gerekiyor. Bilim ve aklın önderliğinde Cumhuriyet bayrağı altında toplanmamız gerekiyor. Bu toprakların bitmek bilmeyen türküsüdür umut. Bu toprakların uzaklardan görünen dumanıdır.

DİRENE DİRENE KAZANDIK

– Direniş bu topraklardan asla eksik olmayacak. Cumhuriyet bu topraklarda dünden bugüne direne direne yaşanmıştır. Artık bedeller ülkesi olmaktan kurtarmamız lazım bu ülkeyi.
Bu kanlı girişimin planlarını en az 1.5 yıl önce yapmışlar

BU KANLI GİRİŞİMİN PLANLARINI EN AZ 1.5 YIL ÖNCE YAPMIŞLAR

– Böyle bir şeyi PKK yapamaz. PKK'nın 30 senedir yapamadığını 1 günde yapıp verebilecekleri en büyük zararı verdiler. Ve birlikten çıkarken helikopterleri tarayıp çıkıyorlar. Bunlar bizim aynı kaptan yemek yediklerimiz.

AFGANİSTAN'DAN GELMİŞ

– Suikastçılardan Murat Dağlı ile uçmuşluğum var. Kobralar ile vatandaşı tarayanları da tanıyorum. Kendilerini çok iyi gizlemişler. O çatışma anında birliğimizde aynı sofrada yemek yediklerimizin kendi helikopterlerimizi vurması, halka ateş etmesi hiçbir zaman olmadığı kadar kötü şeyler hissettirdi.
– İşin ilginç yanı o gece darbe için helikopterleri uçurmaya dışarıdan bile asker geliyor. Adam Afganistan'dan sırf bu iş için geliyor. Haber vermişler. Organize olmuşlar. 1 günde olan bir olay değil. Planlanmış. Bazıları tiyatro diyor ama objektif olmak lazım.
– O günkü nöbetçiler ayarlanmış. Tabur komutanlarının yüzde 90'ı destekliyor. Ne zaman atandı bunlar? 1,5 yıl önce. Adım adım ilmek ilmek işlemişler. En az 1,5 sene önceden bu kanlı girişimin planları yapılmış. Hep olayın seyrini değiştirebilecek kritik birlikleri seçmişler. Akıncı Üssü, Kara Havacılık, İzmir Alayı hep kritik birlikler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları