loading
close
SON DAKİKALAR

Kurtulmuş: Dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gelecek

Kurtulmuş: Dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gelecek
Tarih: 03.05.2016 - 11:19
Kategori: Gündem

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir"...

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 1 Mayıs Kutlamalarına ilişkin Kurtulmuş, "Az da olsa bu sene de korsan gösteriler oldu. İllegal bazı tutumlar içerisinde olanlar oldu. 20 tane korsan gösteri yapıldı. Bu korsan gösterilerde 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte de çok sayıda yasa dışı dokümanlar, malzemeler ele geçirildi. Genel olarak 1 Mayıs'ın barış içinde geçmiş olmasını da önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.

"İDİL'DEN AYRILAN VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMI ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNMÜŞLERDİR"
Doğu ve Güneydoğudaki operasyonlara ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, "Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine geri dönmüşlerdir" dedi.

"BU GÖRÜNTÜLER TBMM'YE YAKIŞMIYOR"
Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi.

"FAİLLERİ YÜZDE 99 BİLE OLSA AÇIKLAMIYORUZ"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş terör saldırılarını gerçekleştirenerin kimlik bilgilerinin açıklanmasına ilişkin, "Terör saldırılarıyla ilgili fail kimdir, bağlantılı olduğu örgüt hangisidir? Bunlarla ilgili, yüzde 99 olsa bile olsa açıklama yapmıyoruz. Bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapmak durumundayız. Biz resmi bir açıklama yaptığımızda devlet ciddiyeti bilginin yüzde 100 doğru olmasını gerektirir. En ufak bir ihtimal olmamasını gerektirir" dedi.

Kurtulmuş, terör saldırılarına ilişkin "Alınan tedbirlerin etkinliği sayesinde, örneğin Diyarbakır, Gaziantep'teki saldırıda alanın karakolun etrafının çok iyi şekilde bariyerlerle kapatılması sayesinde mümkün olan en düşük zararı verecek şekilde bu saldırı gerçekleşti. Bundan sonra inşallah bu terör örgütlerinin hiçbir şekilde zarara veremeyecekleri noktaya getirmek için yapılan bu çalışmaların da sonuç vermesini temenni ediyorum" dedi.


"İDİL'DEN AYRILAN VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMI ŞEHİRLERİNE GERİ DÖNMÜŞLERDİR"

Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlara ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, "Türkiye'nin tamamında kontrollerin sıklaştırılması, sonucu ciddi bir şekilde önleme imkanın olduğunu görüyoruz. Mahalle ve çarşı bekçi alımının başlatılması, geçici köy korucularının artırılması … gibi sunumlar yapıldı. Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine, ilçelerine geri dönmüşlerdir" dedi.


"85 ÖNEMLİ OLAY ÖNCEDEN İSTİHBARATLARI YAPILARAK ÖNLENMİŞTİR. BUNLARIN 49'U CANLI BOMBADIR"

Terörle mücadeleye ilişkin Kurtulmuş, "Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olan olay var. Bunları tek tek saymak istemiyorum. Elimizde notları var. Sadece rakamını söyleyeyim, 85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49'u canlı bombadır ya da bomba düzenekleri yerleştirilmiş, bombalı, patlayıcı maddelerle donatılmış araç ve gereçlerdir. Dolayısıyla bunların önlenmiş olması da Türkiye'de terörle mücadele bakımından fevkalade önemli bir tedbir olarak ortaya konuluyor" ifadelerini kullandı.


"55 ROKET KİLİS'E DÜŞMÜŞ, 68 VATANDAŞIMIZ YARALANMIŞ, 19 KİŞİNİN DE ÖLMESİNE VESİLE OLMUŞTUR"

Kurtulmuş, "Son 3 ay içerisinde DAEŞ tarafından yapılan 55 roket atışı Kilis ilimize düşmüş, 68 vatandaşımızın yaralanmasına, 19 kişinin de ölmesine vesile olmuştur" dedi.


"TÜRKİYE DAEŞ MEVZİLERİNE KARŞI KENDİ MİLLİ İMKÂNLARI İLE SAVUNMASINI ORTAYA KOYMAKTADIR"

Kurtulmuş, "Türkiye DAEŞ mevzilerinin ciddi bir şekilde takibini yapıp olası herhangi bir tehdit gördüğünde kendi milli imkânları ile savunmasını ortaya koymaktadır" dedi.


"SUR'DAKİ İMAR PLANINDA ASLA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAKTIR"

Kurtulmuş, Sur, Silopi, Cizre ve İdil'de operasyonların bittiğini rehabilitasyon çalışmalarının başladığını belirterek, "Mesela Sur'da fevkalade bir imar planı var. O İmar planından asla bir değişiklik olmayacaktır. 80 maddelik eylem planı 33' tanesi gerçekleşti. Diğerleri için de çalışmalar sürdürülüyor" dedi.


(VİZE MUAFİYETİ) "TÜRKİYE'YE, 'AĞZI İLE KUŞ TUTSA YARANAMAZ' MUAMELESİ YAPMAYA ÇALIŞAN SİYASETÇİLER"

AB ile vize muafiyeti anlaşmasına ilişkin Kurtulmuş, "Türkiye ne yaparsa yapsın, en hafif tabir ile Türkiye ile soğuk ilişkiler içinde olan bazı siyasetçiler var. Hani derler ya 'Ağzı ile kuş tutsa yaranamaz' Türkiye'ye, 'Ağzı ile kuş tutsa yaranamaz' muamelesi yapmaya çalışan bazı siyasetçiler olabilir. Kusura bakmasınlar, onların mazeret bulma taleplerine cevap yetiştirecek durumda değiliz, böyle bir sorumluluğumuz yok. Yasal gerekli adımları çok süratli bir şekilde attık. 4 Mayıs'a kadar bitirilmese de çok az bir kısmı kalmış olsa bile bunun samimiyetle bitirilecek olduğu aşikârdır. Hiç kimse bunları bahane ederek Türkiye'ye karşı bir mazeret üretmez diye temenni ediyorum" diye konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları