loading
close
SON DAKİKALAR

Kuşadası 7 Eylül'e hazırlanıyor

Kuşadası 7 Eylül'e hazırlanıyor
Tarih: 04.09.2015 - 18:57
Kategori: Yerel

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi törenle başlayacak olan kurtuluş kutlamaları gün boyunca sürecek.

Kuşadası, düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü olan 7 Eylül kutlamalarına hazırlanıyor. 7 Eylül sabahı saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde temsili kurtuluş töreniyle başlayacak olan kurtuluş kutlamaları, 10.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek olan resmi törenle sürecek.

Kuşadası Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler ise öğlen saatlerinde başlayacak. Saat 13.00’dan itibaren Kuşadası’nın çeşitli yerlerinde halk oyunları ve sanat gösterileri düzenlenecek. Saat 17.30’da Camiatik Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde Kuşadası Belediyesi ile KEGEV işbirliğiyle yapımı tamamlanan Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’nin (KUAKMER) açılışı yapılacak.

KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

7 Eylül Kuşadası’nın kurtuluşu kutlamaları kapsamında saat 19.00’da bir yürüyüş düzenlenecek. Kuşadası Belediyesi öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katılımı ile yapılacak olan kurtuluş yürüyüşü, Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayarak İsmail Cem Meydanı’nda son bulacak. Yürüyüşe Kuşadası Belediye Bandosu’nun yanı sıra 30 yıl sonra yeniden bir araya gelen Kaya Aldoğan Bandosu da katılacak.

3,5 TON YÖRESEL ÇORBA DAĞITILACAK

Kurtuluş yürüyüşünün ardından Kuşadası Belediyesi ile Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile Türkiye’nin en büyük çaplı yöresel çorba yapımı gerçekleşecek. Saat 19.45’te İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi şefler tarafından Kapp ve Feast firmalarının sponsorluğunda, Kuşadası’na has ‘Kulak’lı çorba yapılarak 10 bin kişiye dağıtılacak.

7 Eylül kurtuluş kutlamaları saat 21.00’da İsmail Cem Meydanı’nda Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarının vereceği konserle sona erecek. 

Vişne Haber Ajansı
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları