loading
close
SON DAKİKALAR

Kuşadası Belediyesi' nden geri dönüşüm hamlesi

Kuşadası Belediyesi' nden geri dönüşüm hamlesi
Tarih: 30.07.2015 - 18:23
Kategori: Yerel

Kuşadası Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları kapsamında cam ambalaj atıklarını, cam kumbaraları aracılığıyla ayrı toplamaya başladı.

Kuşadası Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları kapsamında cam ambalaj atıklarını, cam kumbaraları aracılığıyla ayrı toplamaya başladı. Cam atıklar bundan böyle otellerden 6 metreküplük konteynerler, mahallelerden ise yeşil- beyaz cam kumbaraları aracılığıyla ayrı toplanacak

Kuşadası Belediyesi ile Anadolu Cam Sanayi A.Ş., Çevko, Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi arasında cam atıkların ayrı olarak toplanması amacıyla imzalanan dörtlü protokolle 1 Temmuz itibariyle ilçedeki cam ambalaj atıkları Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe İşletmesi tarafından toplanmaya başlandı. Diğer ambalaj atıkları ile birlikte toplanması durumunda cam atıkların kırılarak geri kazanım verimini azaltması nedeniyle başlatılan uygulama kapsamında Kuşadası’nın farklı noktalarına yeşil-beyaz cam kumbaraları yerleştirildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, geri dönüşümün doğanın korunmasına çok önemli katkıları bulunduğuna dikkat çekerek “Belediye olarak uzunca bir süredir Kuşadası Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisimizde ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlıyoruz. Etkin bir geri dönüşüm sağlayabilmek için cam atıkları da ayrı toplamaya başladık. Halkımızdan cam ambalajları, mahallelere yerleştirilen cam kumbaralarına atarak doğanın korunmasına ve ekonomiye katkı sunmalarını bekliyoruz” dedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları